VIDEO Tik Toker-ul de 70 de ani din Cahul. A renunțat la băutură și s-a apucat de sport
Full Article 2 minutes read

VIDEO Tik Toker-ul de 70 de ani din Cahul. A renunțat la băutură și s-a apucat de sport

Ivan Cozma din satul Cucoara, raionul Cahul, are 70 de ani și poate pretinde cu ușurință la titlul de cel mai popular Tik Toker din regiune. Acesta are 36 de mii de urmăritori. Pensionarul publică înregistrări video din viața de zi cu zi. Una dintre cele mai populare are peste 3,6 mln de vizualizări. Reportajul a fost realizat de portalul ZiuadeAzi.md.

Pensionarul a povestit că a început să facă sport după ce a renunțat la consumul de alcool. Totul a început acum 8 ani, în urma unui pariu. S-a ținut de cuvânt și de atunci nu mai consumă alcool. 

„Înainte tare mult beam, pe unde cădeam – acolo dormeam. Pe marginea drumului dormeam, pe lângă cimitir, eram om prăpădit.  Un an de zile nu am băut gram. După un an de zile, soția era în spital, am luat  200 gr. de rachiu. În noaptea ceea așa de rău îmi era că era să mor. Mă striga satana: Ioane… și eu o batjocoream, o făceam în tot felul: nu ai găsit un om bolnav să iei, ai venit după mine”, le-a povestit reporterilor Ivan Cozma.

Această întâmplare l-a făcut să renunțe la alcool și să practice sport. A improvizat o bară fixă în grădină și zilnic făcea exerciții. Spune că la început nu putea ridica nici 20 de kg, iar acum face flotări în 2 degete. Cu filmările îl ajută un tânăr din sat sau nepotul când este în vizită. A decis să filmeze și să le publice pentru a motiva și alte persoane.

„Băutura asta nu duce la bine.  Eu mă simt mândru că dau pildă la oameni ca să facă ce fac eu și să fie sănătoși cum sunt eu, să aibă viață îndelungată. A fost un bețiv și uite ce a ajuns el”, a mai spus Ioan Cozma.

Unul dintre video-urile sale a adunat 3,6 mln de vizualizări.

VIDEO Tik Toker-ul de 70 de ani din Cahul. A renunțat la băutură și s-a apucat de sport

Cel mai mare vis a lui Ivan Cozma este să participe la o competiție pentru persoane de vârsta sa.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: