VIDEO „Trebuie să oprim violențele de pe străzile orașelor din Belarus”. Tihanovskaia a venit cu un nou mesaj
Full Article 2 minutes read

VIDEO „Trebuie să oprim violențele de pe străzile orașelor din Belarus”. Tihanovskaia a venit cu un nou mesaj

Principala rivală a lui Alexandr Lukașenko la alegerile prezidențiale din Belarus, Svetlana Tihanovskaia, a venit cu un nou mesaj, informează portalul Meduza. Aceasta le-a solicitat autorităților să înceteze violențele și să înceapă un dialog cu protestatarii. 

x

„Acum șase luni, nimeni nu credea că belarușii ar putea să se unească și să spună „nu” vechiului regim. Dar s-a întâmplat. Am venit la secțiile de votare și am făcut alegerea noastră – legal, pașnic și cu demnitate. Trebuie să oprim violențele de pe străzile orașelor din Belarus. Rog autoritățile să oprească acest lucru și să înceapă un dialog”, a spus Tihanovskaia.

„Mulțumesc angajaților care au refuzat să se supună ordinelor penale împotriva cetățenilor. Vreau să le mulțumesc celor care nu se mai temeau și au intrat în grevă”, a mai declarat Tihanovskaia.

Precizăm că în seara zilei de 9 august, în Minsk și în alte orașe din Belarus au avut loc proteste după ce Alexandr Lukașenko a câștigat un nou mandat de președinte. Până în prezent, în urma altercațiilor cu poliția, aproximativ 7000 de persoane au fost arestate. Totodată, angajații mai multor întreprinderi au anunțat grevă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: