VIDEO „Trebuie să oprim violențele de pe străzile orașelor din Belarus”. Tihanovskaia a venit cu un nou mesaj
Full Article 2 minutes read

VIDEO „Trebuie să oprim violențele de pe străzile orașelor din Belarus”. Tihanovskaia a venit cu un nou mesaj

Principala rivală a lui Alexandr Lukașenko la alegerile prezidențiale din Belarus, Svetlana Tihanovskaia, a venit cu un nou mesaj, informează portalul Meduza. Aceasta le-a solicitat autorităților să înceteze violențele și să înceapă un dialog cu protestatarii. 

„Acum șase luni, nimeni nu credea că belarușii ar putea să se unească și să spună „nu” vechiului regim. Dar s-a întâmplat. Am venit la secțiile de votare și am făcut alegerea noastră – legal, pașnic și cu demnitate. Trebuie să oprim violențele de pe străzile orașelor din Belarus. Rog autoritățile să oprească acest lucru și să înceapă un dialog”, a spus Tihanovskaia.

„Mulțumesc angajaților care au refuzat să se supună ordinelor penale împotriva cetățenilor. Vreau să le mulțumesc celor care nu se mai temeau și au intrat în grevă”, a mai declarat Tihanovskaia.

Precizăm că în seara zilei de 9 august, în Minsk și în alte orașe din Belarus au avut loc proteste după ce Alexandr Lukașenko a câștigat un nou mandat de președinte. Până în prezent, în urma altercațiilor cu poliția, aproximativ 7000 de persoane au fost arestate. Totodată, angajații mai multor întreprinderi au anunțat grevă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: