poliția.md

VIDEO Un membru al organizației criminale „Makena” a fost reținut la Criuleni. Unde se ascundea

Unul dintre membrii activi ai organizației criminale „Makena” a fost reținut. Acesta era autoritate criminală în raionul Criuleni și orașul Vadul lui Vodă și a fost anunțat în căutare de către organele de poliție, anunță oamenii legii într-un comunicat de presă publicat pe 14 mai.

Bărbatul are 53 de ani și este originar din raionul Criuleni. El fusese condamnat la 7 ani de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semi-închis, pentru comiterea infracțiunii de vătămare intenţionată gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii.

Reținerea a avut loc la 13 mai curent și a fost posibilă datorită măsurilor speciale de investigație a angajaților Direcției investigare criminalitate organizată a Inspectoratului național de investigații al IGP, în comun cu angajații Inspectoratului de poliție Criuleni.

Individul se ascundea de organele de drept în orașul Criuleni, fiind tăinuit la domiciliul unei persoane care se află peste hotare, periodic fiind aprovizionat cu produse alimentare și obiecte de primă necesitate.

În prezent sunt întreprinse măsurile de rigoare privind activitatea infracțională a bărbatului, desfășurate anterior, precum și circumstanțele ce au favorizat eschivarea de la executarea pedepsei penale privative de libertate a ultimului.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

1.700 de moldoveni, ruși și ucraineni ar fi obținut acte românești cu domicilii fictive. Percheziții la Suceava

93 de percheziții au loc joi, 3 iunie, în județul Suceava din România, într-un dosar în care funcționari publici sunt suspectați că ar fi emis acte de identitate românești, cu domicilii fictive, pentru 1.700 de cetățeni ruși, moldoveni și ucraineni.

Descinderile au vizat sediile unor instituții publice și locuințele unor persoane fizice, într-un dosar privind emiterea unor acte de identitate românești, în baza unor domicilii fictive, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ).

Ancheta vizează o rețea formată din funcționari ai unui serviciu de evidență a populației și ai unei primării, bănuiți că au ajutat peste 1.700 de cetățeni din Federația Rusă, Ucraina, Republica Moldova și alte state din fosta URSS să obțină acte de identitate românești, în perioada 2023-2024.

Potrivit procurorilor, rețeaua funcționa prin falsificarea unor certificate de cetățenie și a cărților de identitate.

„Datele nereale se referă la certificate de cetățenie falsificate și la domiciliul persoanei, care este fictiv, deoarece beneficiarul nu a locuit niciodată la adresa respectivă. În mod concret, beneficiarii au obținut cărți de identitate cu stabilirea domiciliului la imobile aparținând unor cetățeni români care nu erau titularii spațiului respectiv (clădiri improprii sau dezafectate) sau fară acordul proprietarilor, prin întocmirea în fals a declarațiilor de luare în spațiu și, implicit, fără prezența lor în fața funcționarului de la Serviciul de Evidență a Persoanelor”, susțin procurorii.

Cauza penală vizează comiterea infracțiunilor de luare de mită și fals informatic de către funcționari publici din județul Suceava, precum și cu privire la săvârșirea infracțiunilor de dare de mită, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals.

Aproximativ 1.700 de persoane născute în Federația Rusă, Ucraina, Republica Moldova sau alte state membre ale fostului URSS și-au stabilit domiciliul fictiv în acest județ în cursul anilor 2023 și 2024, potrivit anchetatorilor.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: