VIDEO Vânt, viscol și copaci doborâți peste rețele electrice: 165 de localități din 15 raioane, fără lumină 
Full Article 4 minutes read

VIDEO Vânt, viscol și copaci doborâți peste rețele electrice: 165 de localități din 15 raioane, fără lumină 

165 de localități din 15 raioane ale țării au rămas fără energie electrică. Premier Energy a venit cu noi date în după amiaza zilei de 26 noiembrie și a precizat că echipelor de intervenție le este tot mai greu să ajungă la liniile electrice din cauza intensității intemperiei. 

Reprezentanții Premier Energy au declarat că „intemperia dezlănțuită cu o intensitate extremă a pus sub presiune nu doar rezistența rețelelor electrice, dar și la grea încercare echipele de intervenție operativă, care depun eforturi mari pentru a restabili furnizarea energiei electrice în localitățile afectate”.

În condiții de vânt puternic și viscol, acestea continuă să înlăture defecțiunile cauzate, foarte numeroase, de copacii doborâți peste rețelele electrice. (…) La ora 15:00 erau înregistrate 165 de localități din 15 raioane, care se confruntau cu lipsa energiei electrice. Efortul depus al echipelor noastre este îngreunat de intensitatea intemperiei și accesul dificil sau chiar lipsa de acces spre instalațiile electrice din cauza blocării drumurilor necurățate de troiene și a distanțelor până la liniile electrice, aflate departe în câmpuri”, a declarat furnizorul.

La fel, Premier Energy a cerut consumatorilor „să manifeste răbdare și înțelegere a acestei situații deosebit de complicate”.

Îi asigurăm că depunem eforturi susţinute pentru restabilirea cât mai urgentă a serviciului”, au declarat reprezentanții Premier Energy.

Menționăm că pe 26 noiembrie, la ora 08:00, erau fără energie electrică 38 de mii de consumatori din 59 de localități din raioanele de sud. La ora 10:30 se înregistrau 109 localități din raioanele de centru și sud ale țării fără lumina.

În Republica Moldova a fost prelungit Codul galben de vânt puternic. Intensificările vântului vor continua și luni. Avertizarea este valabilă până pe 27 noiembrie, ora 13:00. Polițiștii au anunțat pe 26 noiembrie că pe întreg teritoriul Republicii Moldova se circulă în condiții de iarnă.

Au fost anunțate restricții de circulație pentru camioane în punctul de trecere Leușeni-Albița, la intrarea în România. Partea română interzice temporar circulația acestora. Iar în punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați se permite deplasarea camioanelor numai dacă mijlocul de transport este echipat corespunzător.

O ambulanță, cu o echipă de medici la bord, a derapat de pe traseu la Ceadîr-Lunga. La Comrat, la fel a derapat de pe traseu un microbuz de rută cu 10 persoane la bord. Iar la Cahul a rămas blocat un autobuz de pe ruta Giurgiulești-Chișinău. Precizările au fost făcute de reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, solicitați să intervină în localitățile din țară pe 26 noiembrie.

O persoană a decedat, iar alte două se află la spital urmare a unui accident rutier produs pe un traseu, spre raionul Nisporeni. Șoferul a pierdut controlul volanului, a derapat de pe traseu și s-a tamponat într-un copac de pe marginea carosabilului. Potrivit oamenilor legii, cauciucurile din față ale mașinii erau pentru sezonul de iarnă, cele din spate – pentru sezonul de vară. Într-un alt accident rutier, la Orhei, o femeie a murit iar trei pasageri au fost transportați la spital. Șoferul a pierdut controlul volanului într-o curbă și a ajuns cu mașina într-un copac.

Mai multe trasee au fost blocate din cauza zăpezii.

Circulația pe drumurile din centrul și sudul Republicii Moldova devine din ce în ce mai complicată, a declarat în după amiaza zilei de 26 noiembrie ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu. Potrivit oficialului, situația se agravează cu fiecare oră.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: