(VIDEO) Veșminte bisericești în valoare de €300 000, prezentate în cadrul unei defilări în Belgia
Full Article 1 minutes read

(VIDEO) Veșminte bisericești în valoare de €300 000, prezentate în cadrul unei defilări în Belgia

În loc de ținute haute couture sau prêt-à-porter, veșminte bisericești. În loc de o sală de defilare, o catedrală. Evenimentul a avut loc în Belgia. Modelele au prezentat ținute clericale speciale. Unele cu o vechime de trei, patru secole și o valoare de aproximativ 300 de mii de euro fiecare, scrie Digi24, care citează Reuters. 

Îmbrăcați în veșminte preoțești elaborate, modelele au pășit pe muzică de orgă în catedrala orașului belgian Tournai.

Spectacolul neobișnuit care a avut loc miercuri, organizat de catedrală, face parte dintr-o acțiune de promovare a colecției de ținute bisericești despre care, spun organizatorii, sunt cele mai scumpe din Belgia. Au fost prezentate aproximativ 30 de articole de îmbrăcăminte, inclusiv pelerine liturgice, cunoscute sub numele de casule, brodate cu fir de aur și argint, scrie Reuters.

A fost pentru prima dată în ultimii 50 de ani când hainele au fost prezentate publicului, spune istoricul catedralei Michel-Amand Jacques.

În cadrul spectacolului, modelele au prezentat piesele vestimentare care au arătat evoluția ținutei preoțești din secolul al XVII-lea până în secolul XXI, unui public de aproximativ 100 de persoane.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: