(VIDEO) „Vor să folosească Crăciunul ca acoperire”. Zelenski respinge lansarea unui armistiţiu în Ucraina
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) „Vor să folosească Crăciunul ca acoperire”. Zelenski respinge lansarea unui armistiţiu în Ucraina

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, consideră că liderul de la Kremlin folosește așa-numitul „armistiţiu de 36 de ore” pentru a opri cel puțin pentru o perioadă avansarea Forțelor Armate ale Ucrainei în est. Declarațiile au fost făcute pe 5 ianuarie  în timpul unei adresări către cetățenii săi.

„Vor să folosească Crăciunul ca acoperire pentru a opri pentru o perioadă avansarea soldaților noștri în Donbass și a aduce echipamente, muniții și trupele militare mai aproape de pozițiile noastre. Ce vor avea din asta? Doar o altă creștere a numărului de pierderi. Toată lumea știe cum Kremlinul folosește răgazul pentru a continua războiul cu o vigoare reînnoită”, a afirmat liderul de la Kiev.

Amintim că Patriarhul Kirill al Rusiei a cerut încetarea focului în Ucraina și stabilirea unui armistițiu în perioada 6-7 ianuarie. Adresarea „către toate părțile implicate în conflictul intern” a fost făcută publică pe 5 ianuarie.

Totodată, preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, îi ceruse şi el lui Vladimir Putin, în cursul unei convorbiri telefonice, să instituie o „încetare a focului unilaterală” în Ucraina.

Ulterior, Vladimir Putin a ordonat forţelor sale să aplice o încetare a focului în Ucraina în zilele de 6 şi 7 ianuarie, cu ocazia Crăciunului ortodox.

Ucraina a calificat această încetare a focului drept „ipocrizie”, acuzând Moscova că vrea „să câştige timp”.

Preşedintele american Joe Biden consideră că liderul de la Kremlin caută „o gură de aer” prin lansarea acestui armistiţiu.

***

NM a clarificat, într-un proiect special, cum se corelează poziția bisericii moldovenești față de războiul din Ucraina cu Moscova, este oare capabilă biserica să mai influențeze opinia populației Moldovei și cum folosește ea această resursă.

Astăzi este ziua 316 de război în Ucraina. Pe 24 februarie 2022, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: