Violeta Ivanov a depus la CEC lista cu semnături, pentru a fi înregistrată în calitate de candidat la alegerile prezidențiale
Full Article 2 minutes read

Violeta Ivanov a depus la CEC lista cu semnături, pentru a fi înregistrată în calitate de candidat la alegerile prezidențiale

Violeta Ivanov, desemnată de Partidul Șor pentru a candida la alegerile prezidențiale, a depus la Comisia Electorală Centrală listele de subscripție cu semnături în susținerea sa. Listele conțin aproape 25 de mii de semnături, se arată într-un comunicat al formațiunii, publicat pe 22 septembrie.

Întrebată de jurnaliști care va fi primul său decret dacă va accede în funcția de președinte, Violeta Ivanov a răspuns că acesta va fi legat de penalizarea politicienilor care nu se țin de cuvânt.

„Trântorii politici care au promis mult cetățenilor și n-au făcut nimic, nu vor avea o viață bună”, a declarat Violeta Ivanov.

Amintim că alegerile prezidențiale sunt planificate pentru 1 noiembrie. În cadrul scrutinului și-au anunțat intenția de a candida 13 concurenți electorali, însă doar 3 au fost, deocamdată, înregistrați de CEC: Renato Usatîi, Andrei Năstase și Tudor Deliu.

Totodată, CEC a respins cererea lui Andrian Candu de a fi înregistrat în calitate de candidat la scrutinul prezidențial, pe motiv că nu a întrunit numărul necesar de semnături valide în susținerea sa. Liderul Pro Moldova a calificat decizia drept o comandă din partea președintelui Igor Dodon și a anunțat că a contestat-o în instanță. 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: