Vladimir Putin a înaintat un candidat la funcția de prim-ministru. Despre cine este vorba
Full Article 2 minutes read

Vladimir Putin a înaintat un candidat la funcția de prim-ministru. Despre cine este vorba

Vladimir Putin a înaintat candidatura șefului Serviciului Fiscal Federal, Mikhail Mishustin, la funcția de prim-ministru, informează RIA Novosti, astăzi, 15 ianuarie. Acest lucru se întâmplă după ce tot astăzi, premierul Dmitri Medvedev a anunțat că guvernul Rusiei demisionează în componență deplină. 

„Președintele Vladimir Putin a avut o ședință de lucru cu Mikhail Mishustin și i-a propus să ocupe funcția de prim-ministru. De asemenea, el a înaintat candidatura lui Mishustin spre examinare Dumei de Stat”, a anunțat serviciul de presă al Kremlinului.

Mikhail Mishustin este doctor în științe economie. În perioada 1992-1996 a lucrat în cadrul Clubului Internațional de Calculatoare, una dintre cele mai mari expoziții de calculatoare din Rusia. Din 1998 a ocupat diferite funcții în organele statului. De asemenea, Mishustin a condus Agenția Federală a Cadastrelor Imobiliare și Agenția Federală pentru Gestionarea Zonelor Economice Speciale. În 2008, a devenit președinte al grupului de companii UFG. În aprilie 2010, a devenit șef al Serviciul Fiscal Federal.

Amintim că astăzi, 15 ianuarie, guvernul Rusiei a demisionat în componență deplină. Anunțul a fost făcut de către premierul Dmitri Medvedev, la scurt timp după discursul anual al președintelui Vladimir Putin privind Starea Naţiunii, în cadrul căruia liderul de la Kremlin a propus organizarea unui referendum privind revizuirea Constituției.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: