„Vom căuta soluții pentru a rezolva această problemă”. Alexandru Stoianoglo, despre anunțarea în căutare internațională a lui Vladimir Plahotniuc
Full Article 2 minutes read

„Vom căuta soluții pentru a rezolva această problemă”. Alexandru Stoianoglo, despre anunțarea în căutare internațională a lui Vladimir Plahotniuc

Săptămâna trecută, autoritățile din Republica Moldova au primit un răspuns de la Interpol, prin care instituția a confirmat că a recepționat scrisoarea privind anunțarea în căutare internațională a lui Vladimir Plahotniuc. Despre acest lucru a comunicat procurorul general al Republicii Moldova, Alexandru Stoianoglo, astăzi, 30 ianuarie.

„Noi am primit un răspuns că scrisoare noastră despre căutarea internațională a domnului Plahotniuc a fost primită în oficiul central al Interpol. Săptămâna trecută am primit așa răspuns”, a spus Stoianoglo.

Mai mult, acesta a declarat că subiectul anunțării în căutare internațională a fostului lider democrat vor fi purtate cu mai mulți oficiali din cadrul Interpol.

„Pot să vă spun că noi și mai departe vom insista la căutarea internațională a domnului Plahotniuc. Cred că vom avea niște discuții cu demnitarii din cadrul Interpolului. Discutăm despre necesitatea prezentării suplimentare a careva documente. Vom căuta soluții pentru a rezolva această problemă”, a spus Stoianoglo. „Noi deja am avut discuții cu demnitarii din cadrul sediului Interpol din Republica Moldova. Am avut niște înțelegeri și cred că în timpul apropiat vom face pași concreți”, a mai declarat procurorul general.

De asemenea, în cadrul ședinței Comisiei legislative securitate națională, apărare și ordine publică care a avut loc miercuri, 29 ianuarie, ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, nu a putut să îi ofere un răspuns concret deputatei Platformei Demnitate și Adevăr, Arina Spătaru, care l-a întrebat de ce fotografia lui Vladimir Plahotniuc nu se regăsește pe panoul informativ al persoanelor date în căutare de poliție.

Precizăm că, în data de 11 decembrie, Centrul Național Anticorupție a anunțat că a solicitat ca fostul președinte al PDM, Vladimir Plahotniuc, să fie dat în urmărire internațională în baza ambelor identități.

O lună mai târziu, Departamentul de Stat al SUA a anunțat că fostul președinte al Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc, dar și familia acestuia, nu sunt eligibili de a primi viză americană.

La începutul lunii decembrie, acesta a primit interdicție de intrare pe teritoriul Elveției și a Liechtensteinului. 

Precizăm că Vlad Plahotniuc a părăsit Republica Moldova la scurt timp după trecerea în opoziție a Partidului Democrat, pe care îl conducea. Ulterior, Plahotniuc și-a depus mandatul de deputat și a renunțat la șefia formațiunii politice.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: