„Vom expedia scrisori subiecților de drept pentru a prelua inițiativa”. Reacția Platformei DA, după decizia CC privind Partidul Șor
Full Article 2 minutes read

„Vom expedia scrisori subiecților de drept pentru a prelua inițiativa”. Reacția Platformei DA, după decizia CC privind Partidul Șor

Platforma Demnitate și Adevăr va expedia scrisori în adresa subiecților care dețin prerogativa de a sesiza Curtea Constituțională (CC) în vederea verificării constituționalității unui partid politic. Reacția vine după ce CC a declarat inadmisibile sesizările unor deputați ai Platformei DA privind controlul constituționalității Partidului Politic „Şor”.

„Astăzi, vom expedia câteva scrisori în adresa procurorului general, președintelui parlamentului, președintelui țării și ministrului Justiției, astfel încât acest demers să fie preluat de către aceste instituții cu drept de a sesiza Curtea Constituțională privind declararea neconstituționalității Partidului Politic Șor. Deci, în primă etapă vom expedia scrisori subiecților de drept pentru a prelua inițiativa”, a spus deputatul Dinu Plîngău, în cadrul unui briefing de presă.

„Va urma și o sesizare repetată la CC, prin care vom cere revendicarea dreptului deputatului de a sesiza CC pe asemenea subiecte ce vizează constituționalitatea sau neconstituționalitatea partidelor politice”, a mai precizat Plîngău.

Menționăm că joi, 13 mai, CC a declarat inadmisibile sesizările depuse de deputații Dinu Plîngău, Maria Ciobanu și Liviu Vovc privind controlul constituționalității Partidului Politic Șor.

„Astfel de sesizări pot fi depuse de preşedintele Republicii Moldova, de preşedintele parlamentului, de guvern, de ministrul Justiţiei sau de procurorul general. Preşedintele parlamentului poate adresa sesizări numai în baza unei hotărâri a parlamentului, procurorul general – în baza unei hotărâri a Consiliului Superior al Procurorilor, ministrul Justiţiei – în baza unei hotărâri a colegiului Ministerului Justiţiei”, se arată în decizia CC.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: