Facebook/Геннадий Труханов

Vor fi deschise plajele din Odesa pentru sezonul de vară? Răspunsul administrației militare a regiunii 

Pentru sezonul de vară 2024 se planifică deschiderea plajelor din Odesa. Înainte de aceasta, plajele trebuie verificate pentru siguranță. Precizările au fost făcute de șeful administrației militare regionale din Odesa Oleg Kiper, scrie rbc.ua. 

„Îi spuneți „sezonul de plajă”, noi îl vedem puțin diferit. Este pentru sănătatea familiilor noastre, a familiilor soldaților noștri. Băieții care sunt pe zero și sunt în concediu, pot veni și își pot îmbunătăți sănătatea. Acesta este primul motiv”, a precizat Kiper cu referire la deschiderea plajelor din Odesa.

Anul trecut, la sfârșitul verii, șase plaje au fost deschide la Odesa. Potrivit lui Kiper, restricțiile la plajele publice au condus la formarea altor plaje în oraș. „Ele erau periculoase, așa că s-a decis amenajarea acelor plaje care să le ofere oamenilor posibilitatea de a beneficia de tratamente solare, după verificarea de către toate serviciile explozive și altele, și dacă există adăposturi în apropiere”, a adăugat Kiper.

Pentru a deschide plajele în 2024, a menționat Kiper, trebuie rezolvată această întrebare cu autoritățile orașului, conducerea militară și alte servicii. „Există un algoritm, înțelegem cum să-l facem. Sperăm că componenta de securitate din Odesa, în ultima vreme la Odesa este foarte tensionant cu aceasta, dar după posibilitate vom deschide”, a conchis el.

Forțele armate ucrainene au raportat că, în noaptea de 31 martie, trupele ruse au atacat Ucraina cu drone și rachete de diferite tipuri. Regiunea Odesa a fost atacată cu 8 drone. Potrivit forțelor armate ucrainene, toate au fost doborâte. Urmare a căderii resturilor dintr-o dronă doborâtă, în regiunea Odesa s-a produs un incendiu la o instalație energetică.

***

În august 2023, șeful administrației militare regionale Oleg Kiper anunța că șase plaje din regiunea ucraineană Odesa au fost redeschise. Se întâmpla pentru prima dată de la începutul războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Erau deschise următoarele zone: plaja Kaleton, plaja Incluzivă, plaja municipală (sectorul 4 Fontana), plaja Ikra, plaja Ceaika și plaja municipală (sectorul 10 Fontana). Oamenii aveau voie să fie pe plaje de la 08:00 până la 20:00. Cu toate acestea, înotul era interzis în cazul în care: era declanșată alerta de raid aerian, erau identificate obiecte suspecte sau în timpul furtunilor. Totodată, zonele de înot deschise trebuiau să aibă o barcă de salvare și garduri din plasă de protecție împotriva obiectelor explozive.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Procedurile de înfrățire dintre Focșani și Chișinău, suspendate după ce Ceban a primit interdicție de intrare în România

Municipiul Focșani a suspendat procedurile de înfrățire cu municipiul Chișinău, după reacțiile care odată cu aplicarea interdicției de intrare pe teritoriul României în privința primarului capitalei Republicii Moldova, Ion Ceban. Anunțul a fost făcut de primarul Focșaniului, Cristi Valentin Misăilă, pe pagina sa de Facebook.

Cristi Valentin Misăilă a menționat că, în ultima vreme, a fost ținta unor „atacuri” din partea reprezentanților locali ai USR în legătură cu inițiativa privind înfrățirea dintre Focșani și Chișinău, după ce Ion Ceban a primit interdicție de intrare în România. Edilul a precizat că, pentru că acest demers „risca să fie compromis de interpretări politice”, procedurile de înfrățire cu Chișinău au fost suspendate, „până la clarificarea tuturor aspectelor diplomatice”. Decizia a fost luată pe 11 iulie.

Din păcate, prea des asistăm la o politică alimentată de atacuri ieftine și reflexe populiste. În loc să se înțeleagă rostul profund al colaborării dintre comunități, unii aleg să transforme orice pas înainte într-o oportunitate de scandal. Le transmit că dezvoltarea reală nu se face cu lozinci și acuzații ci cu muncă și parteneriate solide. În ciuda unor astfel de atacuri, Primăria Focșani va continua să aleagă calea valorilor sale tradiționale, a deschiderii și a respectului față de oameni, dincolo de zgomotul de fundal al unei politici fără substanță”, a spus primarul.

Amintim că, pe 9 iulie, Ministerul de Externe de la București a confirmat că autoritățile naționale au decis impunerea unei interdicții de intrare pe teritoriul României pentru Ion Ceban. Aceasta este valabilă și în întregul spațiu Schengen. Instituția a menționat că măsura a fost luată din „motive de securitate”. Alături de edilul Chișinăului, încă doi cetățeni ai Republicii Moldova au primit interdicții.

Atât Ion Ceban, cât și Blocul Alternativa, din care face parte inclusiv partidul MAN, condus de edilul capitalei, au declarat că în spatele deciziei s-ar afla președinta Maia Sandu și formațiunea de guvernământ PAS. La rândul său, ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, a respins învinuirile, declarând că interdicția are legătură cu acțiunile lui Ion Ceban. Oficialul a evidențiat pozițiile pro-ruse pe care le-a avut primarul de-a lungul timpului.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: