Vor sărbători Anul Nou pe stil vechi. 14 ianuarie – zi liberă pentru instituțiile de învățământ din Găgăuzia
Full Article 2 minutes read

Vor sărbători Anul Nou pe stil vechi. 14 ianuarie – zi liberă pentru instituțiile de învățământ din Găgăuzia

Comitetul Executiv al Găgăuziei a adoptat o Hotărâre conform căreia, anul acesta, 14 ianuarie va fi zi liberă pentru instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal din Găgăuzia.

Șefa Direcției Principale de Educație Natalia Kristeva a menționat că departamentul primește în fiecare an solicitări de la directorii instituțiilor de învățământ privind declararea oficială a zilei de 14 ianuarie ca zi de sărbătoare. Șefii instituțiilor de învățământ argumentează propunerea prin faptul că Anul Nou este sărbătorit, pe teritoriul autonomiei, pe stil vechi. Astfel, peste 60% dintre elevi în această zi sunt absenți din instituțiile de învățământ.

Natalia Kristeva a mai indicat că Direcția Generală Educație a trimis o petiție Adunării Populare din Găgăuzia pentru a lua în considerare posibilitatea de a face modificări. Din cauza faptului că Adunarea Populară nu are o conducere, luarea în considerare a inițiativei nu este posibilă.

În acest sens, Comitetul Executiv a decis aprobarea Decretului „Cu privire la organizarea procesului de învățământ”. Potrivit acestuia, la 14 ianuarie 2022 procesul de învățământ în instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal din Găgăuzia urmează să fie anulat. În cadrul aceleiași hotărâri au fost făcute recomandări organelor administrației publice locale de nivelul I, ca aceștia să ia o decizie de anulare a procesului de învățământ în data de 14 ianuarie 2022 în instituțiile de educație timpurie subordonate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: