Zăpadă, polei și ghețuș pe trasee. Cum se circulă la această oră în Republica Moldova?
Full Article 2 minutes read

Zăpadă, polei și ghețuș pe trasee. Cum se circulă la această oră în Republica Moldova?

La ora actuală, în Republica Moldova nu sunt trasee blocate din cauza zăpezii. Potrivit unui comunicat publicat de Administrația de Stat a Drumurilor, pe 2 ianuarie, până la ora 8:30, circulația s-a efectuat în regim normal.

În noaptea din 1 februarie spre 2 februarie, pe întreg teritoriul țării, au fost înregistrate temperaturi scăzute. În nordul țării a nins, în centrul și sudul țării nu s-au înregistrat precipitații. Astfel, starea părții carosabile în zona de Nord este înzăpezită, pe alocuri ghețuș, în zonele de Centru și Sud – umedă, pe unele sectoare de drum s-a format polei.

În această perioadă, pe drumurile publice naționale au fost efectuate lucrări de patrulare, combatere a ghețușului și deszăpezire cu utilizarea a 134 de utilaje speciale și implicarea a 226 de muncitori rutieri.

Codul galben de schimbare bruscă a vremii rămâne în vigoare până la data de 2 februarie. Administratorii drumurilor monitorizează continuu toate sectoarele de drum periculoase, astfel încât orice dificultate apărută în trafic să fie soluționată operativ. Lucrările de patrulare, deszăpezire și combatere a lunecușului continuă.

Administrația de Stat a Drumurilor atenționează conducătorii auto să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare referitor la dotarea automobilelor și conducerea pe timp de iarnă. Participanții la trafic pot solicita intervenția drumarilor în caz de blocaj pe traseele naționale la numerele active în regim non-stop: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: