Zelenski a interzis întâlnirile de ziua sa de naștere, după ce avionul cu prizonieri ucraineni s-a prăbușit în Rusia
Full Article 2 minutes read

Zelenski a interzis întâlnirile de ziua sa de naștere, după ce avionul cu prizonieri ucraineni s-a prăbușit în Rusia

Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a împlinit pe 25 ianuarie 46 de ani. Din cauza accidentului aviatic din Rusia, în care ar fi murit 65 de prizonieri ucraineni, liderul de la Kiev ar fi refuzat toate întâlnirile planificate cu ocazia zilei sale de naștere, informează „RBC-Ucraina” cu referire la propriile surse.

Potrivit sursei citate, liderul de la Kiev și-a anulat, de asemenea, și călătoria în regiunile centrale ale țării, până la stabilirea circumstanțelor în care s-a prăbușit avionul.

Precizăm că, pe 24 ianuarie, în regiunea Belgorod din Rusia s-a prăbușit un avion militar IL-76. Ministerul Apărării de la Moscova spune că la bord se aflau 65 de prizonieri de război ucraineni, care erau transportați pentru schimb, precum și șase membri ai echipajului și trei escorte. Toate persoanele, potrivit autorităților ruse, au murit.

Ministerul rus al Apărării a calificat prăbușirea avionului IL-76 drept un „act terorist” și a dat vina pe armata ucraineană pentru acesta. Autoritățile ucrainene nu au revendicat responsabilitatea pentru prăbușirea avionului, dar nici nu au acuzat Rusia de producerea accidentului aviatic. Serviciile secrete militare ale Ucrainei au confirmat că Moscova și Kievul pregăteau un schimb de prizonieri pe 24 ianuarie, adăugând că partea ucraineană nu dispune de informații fiabile cu privire la persoanele aflate la bordul aeronavei IL-76. Vladimir Zelenski a anunțat că Kievul va insista asupra unei anchete internaționale pe acest caz.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: