Zelenski: „Agresiunea rusă a început în Crimeea. Prin întoarcerea Crimeei, vom restabili pacea”
Full Article 50 second read

Zelenski: „Agresiunea rusă a început în Crimeea. Prin întoarcerea Crimeei, vom restabili pacea”

Pe 26 februarie Ucraina marchează Ziua rezistenței față de ocuparea Crimeei și a Sevastopolului. Președintele țării Vladimir Zelenski a publicat pe Telegram o declarație dedicată mitingului care a avut loc lângă clădirea parlamentului Crimeei, în 2014, la Simferopol.

„Cu 9 ani în urmă, agresiunea rusă a început în Crimeea. Prin întoarcerea Crimeei, vom restabili pacea. Este pământul nostru. Oamenii noștri. Istoria noastră. Vom întoarce steagul ucrainean în fiecare colț al Ucrainei”, a scris Zelenski.

Amintim că pe 26 februarie 2014, la Simferopol a avut loc un miting. Activiștii pro-ucraineni s-au opus ieșirii Crimeei din componența Ucrainei. La mai puțin de la o lună de la acțiune, Rusia a anexat Crimeea.

În 2020, Vladimir Zelenski a semnat un decret, anunțând că 26 februarie va fi în Ucraina Ziua rezistenței față de ocuparea Crimeei și a orașului Sevastopol.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: