11 candidați din Moldova au trecut în etapa a doua a concursului pentru funcția de judecător al CEDO
Full Article 2 minutes read

11 candidați din Moldova au trecut în etapa a doua a concursului pentru funcția de judecător al CEDO

În a doua etapă a concursului pentru funcția de judecător al Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO), au trecut 11 candidați din Moldova. Acest lucru a fost anunțat pe 22 ianuarie de ministrul interimar al Justiției Fadei Nagacevschi.

Ministrul interimar al justiției, Fadei Nagacevschi a spus că Pavel Abraham a rămas în comisia care selectează candidați, în ciuda faptului că președintele Maia Sandu l-a numit pe judecătorul Viorica Puica pentru a-l înlocui.

Comisia specială a ministerului Justiției a studiat cererile candidaților pentru funcția de judecător al CEDO din Moldova și a admis 11 din 13 candidați pentru interviu.

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a declarat că componența Comisiei pentru selectarea candidaților la postul de judecător la CEDO rămîne intactă.

Amintim că pe 14 ianuarie, consilierul șefului statului Olesea Stamate a spus că Maia Sandu a retras din componența Comisiei pentru selectarea candidaților la funcția de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului din partea R. Moldova membrul desemnat de fostul șef de stat Igor Dodon, Pavel Abraham. Potrivit consilierei prezidențiale în domeniul justiției, Olesea Stamate, Abraham a fost retras din cauza unor dubii rezonabile cu privire la integritatea acestuia. Prin urmare, a numit-o pe Viorica Puica ca reprezentant al președintelui în comisie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: