18 răniți în urma unui atac cu cuțitul în gara din Hamburg. O femeie, reținută

18 persoane au fost rănite în urma unui atac cu cuțitul în gara din Hamburg, comis, potrivit poliției locale, de o femeie. Trei dintre victime sunt în stare critică, alte trei au suferit răni grave, iar șase au fost rănite ușor.

Poliția din Hamburg a anunțat că a reținut agresoarea – o femeie în vârstă de 39 de ani.

„Din informațiile pe care le avem până acum, presupunem că a acționat singură. Ancheta privind circumstanțele atacului este în plină desfășurare”, se arată într-un mesaj publicat de poliție pe rețeaua socială X.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al poliției, Florian Abbenseth, a declarat jurnaliștilor prezenți la locul incidentului că autoritățile iau în calcul varianta ca suspecta să fi avut „probleme psihice”.

„Deocamdată nu avem dovezi că femeia ar fi avut motive politice”, a declarat acesta, potrivit postului de televiziune ARD.

Potrivit poliției, femeia nu a opus rezistență la momentul reținerii.

Conform publicației Bild, unora dintre răniți li s-a acordat ajutor medical direct în trenuri.

Atacul ar fi avut loc pe unul dintre peroanele dintre liniile 13 și 14, potrivit primelor informații.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

VIDEO Ruine în loc de o sală cu pian: De ce Centrul Cultural „Eugen Doga” din Chișinău nu a fost încă deschis?

Clădirea situată chiar în centrul Chișinăului urma să devină Centrul Cultural „Eugen Doga”. Cu ocazia împlinirii a 85 de ani ai compozitorului, primăria a promis să deschidă aici un centru cultural: cu săli de înregistrare audio, o cameră cu pian și o mică sală de concerte. Însă din 2023, de când clădirea a trecut în gestiunea Primăriei Chișinău, situația nu s-a schimbat deloc. Clădirea degradează: nu are ferestre, acoperișul este crăpat, iar în interior sunt urme de incendiu și abandon. Arhitectul proiectului trage un semnal de alarmă, ministrul Culturii așteaptă un proiect de restaurare a clădirii din partea primăriei, iar locuitorii capitalei numesc ceea ce se întâmplă — o rușine.

UPD. Reportajul a fost realizat înainte ca primarul Chișinăului, Ion Ceban, să încerce măcar să comenteze situația. Pe 16 iunie, acesta a declarat că, deocamdată, nu este clar cui aparține terenul de sub clădire și cine are competența legală de a interveni. „Această situație afectează direct procesele administrative și de dezvoltare. […] Vă pot confirma că, împreună cu mai mulți colegi din România, am obținut aprobări oficiale pentru restaurarea clădirii. Din păcate, aceste aprobări au fost pierdute din cauza tergiversărilor procesului administrativ”, a spus Ceban. 

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: