A fost lansată nouă licitație pentru achiziționarea a 1,5 milioane de metri cubi metri de gaze
Full Article 1 minutes read

A fost lansată nouă licitație pentru achiziționarea a 1,5 milioane de metri cubi metri de gaze

Energocom a anunțat pe 27 octombrie o nouă licitație pentru achiziționarea a 1,5 milioane de metri cubi metri de gaze naturale pe 28 octombrie. Compania a publicat termenii licitației pe site-ul oficial.

Prețul de licitație este legat de cotațiile medii zilnice de schimb pentru gaze (TTF Day Ahead Mid Argus), care, începând cu 27 octombrie, se ridică la 87,335 EUR pe 1 MWh sau aproximativ 1000 USD pe 1.000 de metri cubi.

Reamintim că cea de-a doua licitație a fost câștigată de compania elvețiană-olandeză Vitol Group. Pe 25 octombrie, Guvernul Republicii Moldova a anunțat încheierea primului contract între Energocom și compania poloneză PGNiG privind achiziția de probă a 1 milion de metri cubi de gaz.

„Este prima achiziție de gaze dintr-o sursă alternativă din istoria Republicii Moldova”, a menționat Guvernul, adăugând că în condițiile scăderii presiunii în rețeaua națională de distribuție, achiziția din surse alternative permite menținerea aprovizionării cu gaze către consumatori. .

Astăzi, 27 octombrie, viceprim-ministrul, ministrul Infrastructurii Andrei Spînu se va întâlni la Sankt Petersburg cu șeful Gazprom Alexei Miller pentru a continua negocierile privind aprovizionarea cu gaze către Moldova.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: