„Acesta nu a venit să negocieze, ci să caute pretexte pentru evacuare”. Muzeul Zemstvei din capitală ar putea fi închis
Full Article 2 minutes read

„Acesta nu a venit să negocieze, ci să caute pretexte pentru evacuare”. Muzeul Zemstvei din capitală ar putea fi închis

Muzeul Zemstvei de pe strada Șciusev din capitală ar putea fi închis. Despre acest lucru a anunțat mișcarea Occupy Guguță, într-o postare pe Facebook, astăzi, 29 ianuarie. 

„Pe 23 ianuarie 2020, după trei vizite de control neanunțate, efectuate de conducerea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și a Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală (care administrează clădirea), Art-Labyrinth a primit avizul de evacuare a clădirii până pe 3 februarie 2020, fără să se invoce un motiv argumentat”, se arată în textul unei petiții.

De asemenea, „într-o situație incertă se află și celelalte organizații și inițiative culturale de la Casa Zemstvei, care, încă de la început de an nu au contractele de chirie semnate. La indicația Ministerului, direcția muzeului refuză reînnoirea acestora pentru întregul an 2020”, mai notează aceeași sursă.

Ministrul Educației, Corneliu Popovici a venit astăzi să insepecteze clădirea. Mișcarea Occupy Guguță susține că „acesta nu a venit să negocieze, ci să caute pretexte pentru evacuare”.

În acest sens, mai multe asociații obștești îi solicită lui Corneliu Popovici, ministrului Educației, Culturii și Cercetării, „să întreprindă tot ce-i stă în puteri ca asociația Art-Labyrinth și celelalte organizații și inițiative independente să-și poată continua neîntrerupt activitatea la Casa Zemstvei, fiind stabilite de comun acord condițiile de colaborare cu toate părțile implicate”.

Menționăm că în Muzeul Zemstvei își desfășoară activitatea peste 20 organizații și inițiative, printre care se numără Art-Labyrinth (muzică, artă), Oberliht (artă și spațiu public), Rhythms of Resistance Chișinău (activism civic), Centrul de Urbanism (arhitectură și urbanism), Teatru-spălătorie (teatru politic), Azart – Centru de Proiecte Culturale (arte performative), Moldox (film), Art Platforma (fotografie) și altele.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: