Achită și câștigă cu STAR Card de la Victoriabank

Ai încă un motiv să intri în posesia cardului vedetă de la Victoriabank – STAR Card, pentru că am pregătit o MEGA surpriză pentru toți deținătorii lui.

În perioada 15 iulie – 15 octombrie 2020, la prima cumpărătură cu un STAR Card primești garantat 200 de puncte STAR (1 punct STAR = 1 MDL)

Și asta nu e tot!

12 norocoși, deținători STAR Card, care vor efectua în această perioadă cumpărături de minim 300 de lei vor primi înapoi toți banii utilizați.

Nici aceasta nu e tot!

Pe final de promoție, alți 5 clienți STAR Card vor primi de 10 ori mai mult decât suma tranzacționată în perioada promoției.

Campania este împărțită în 6 etape, după cum urmează:

Etapa I: 15.07 – 31.07.2020 inclusiv;
Etapa II: 01.08 – 15.08.2020 inclusiv;
Etapa III: 16.08 – 31.08.2020 inclusiv;
Etapa IV: 01.09 – 15.09.2020 inclusiv;
Etapa V: 16.09 – 30.09.2020 inclusiv;
Etapa VI: 01.10 – 15.10.2020 inclusiv.

Fondul de premii:

Premiul garantat reprezintă 200 de puncte STAR, acordate pentru prima cumpărătură efectuată cu STAR Card la comercianți (utilizând POS) sau în Internet (inclusiv plățile comunale prin VB24 Web/VB24 Mobile), în loc de 10 puncte, conform condițiilor generale. Punctele pentru prima tranzacție non cash, efectuată la comercianți, utilizând POS sau în internet, inclusiv plățile comunale prin VB24 Web / VB24 Mobile, pot fi obținute de către deținătorii de carduri de credit STAR Card indiferent de faptul dacă contractele de credit au fost semnate înainte sau în perioada Campaniei vizate. Pentru această categorie de premii vor fi eligibili și angajații băncii și persoanele afiliate acestora.

Premiile intermediare vor fi acordate celor 2 câștigători selectați, aleatoriu, și reprezintă mărimea netă a sumei totale de tranzacții efectuate cu STAR Card și multiplicată cu 5, dar nu mai mult de 5 000 MDL.

Pe final de promoție, vor fi selectați 5 câștigători ai premiilor finale. Premiul final reprezintă suma totală a tranzacțiilor în perioada 15.07 – 15.10.2020, efectuate cu STAR Card, multiplicată cu 10, maxim 50 000 MDL.

Calculul premiilor intermediare și celor finale include toate tranzacțiile cu cardul la comercianți, utilizând POS, sau în internet, inclusiv plățile comunale prin VB24 Web și VB24 Mobile, indiferent de suma tranzacției.

Tragerea la sorți a câștigătorilor intermediari și finali va fi realizată în decurs de 7 zile de la finalizarea etapei în desfășurare, prin intermediul platformei www.random.org.

Fii unul dintre ei, solicită STAR Card online sau la orice unitate Victoriabank!

Consultă Regulamentul Promoției aici.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

(VIDEO) Sandu, despre minciunile Moscovei/ Caniculă și pericol de incendii/ Fără partidele lui Șor la alegeri?

Cele mai importante știri din Moldova și din lume în noua ediție NewsMaker!
Subiectele ediției:
— Informații despre alegeri, la un click distanță pentru moldovenii din diaspora
— Temperaturile ridicate se mențin. Două Coduri Galbene, în vigoare
— Transportatorii vor protesta în fața sediului delegațieI UE la Chișinău
— Sandu răspunde acuzațiilor Moscovei: „Minciunile vor curge gârlă”
— 25 din 66 de partide pot participa la parlamentare
— Ai altă adresă? Anunță autoritățile pentru a putea vota la alegeri
Abonați-vă la NewsMaker – cele mai actuale știri fără cenzură.
Nu uitați să apăsați pe clopoțel pentru a nu rata noile ediții: zilnic, la 15:00 și 19:00, de luni până vineri.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

screenshot

Cernăuțeanu i-a acordat lui Luchianiuc o medalie, apoi s-a răzgândit și, în aceeași zi, i-a retras-o. Reacția bloggerului

Bloggerului Eugeniu Luchianiuc i-a fost înmânată pe 14 iulie o Medalia „Pentru Cooperare” din partea șefului Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu. În aceeași zi, însă, Cernăuțeanu a emis un ordin privind retragerea medaliei. O imagine cu documentul a fost publicată de jurnalistul Dumitru Ciorici. Contactat de NM pentru o reacție, Eugeniu Luchianiuc a fost laconic, menționând doar că „fericirea nu-i în medalii”.

Eugeniu Luchianiuc, care locuiește în Estonia, iar recent a revenit în Republica Moldova în vacanță, a publicat pe Facebook un mesaj în care menționa că a primit o distincție din partea șefului IGP. „Întotdeauna este plăcut să primești medalii, mai ales de la oameni. Mult spor, dl. Cernăuțeanu, în ceea ce faceți și în dezvoltarea Poliției Republicii Moldova”, a scris acesta.

Mesajul a fost însoțit de o imagine în care bloggerul apare alături de șeful IGP și medalia care i-a fost înmânată.

Ulterior, jurnalistul Dumitru Ciorici a publicat pe canalul său de Telegram o fotografie cu un ordin al lui Viorel Cernăuțeanu privind retragerea distincției pentru Luchianiuc, fiind vorba despre Medalia „Pentru Cooperare”. Ordinul datează din data de 14 iulie. Din document reiese că bloggerului i-a fost conferită medalia încă anul trecut.

Telegram/Dumitru Ciorici

NewsMaker a solicitat un comentariu din partea Inspectoratului General al Poliției, însă, deocamdată, nu am primit un răspuns. L-am telefonat inclusiv Viorel Cernăuțeanu, dar acesta nu ne-a răspuns la apeluri.

NM l-a contactat și pe Eugeniu Luchianiuc pentru un comentariu. Întrebat care sunt, în opinia sa, motivele pentru care a fost luată decizia privind retragerea medaliei, acestea a spus: „Eu cred că noi trăim în anul 2025, în Republica Moldova. Și cu asta este totul clar. Fericirea nu-i în medalii sau diplome”.

Chișinăul, fără buget aprobat de jumătate de an. Consilierii PAS cer convocarea de urgență a CMC: „Primarul ne face de râs”

Fracțiunea Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) solicită convocarea imediată a unei ședințe extraordinare a consiliului, pentru a dezbate proiectul bugetului municipal pentru anul 2025, a examina modul în care au fost cheltuiți banii publici în 2024 și a investiga activitatea întreprinderilor municipale, în special a presupuselor cazuri de „obstrucționare a controlului consilierilor”. Totodată, consilierii PAS îl acuză pe primarul Ion Ceban că „ar sabota intenționat” votarea bugetului municipiului Chișinău.

De jumătate de an capitala Republicii Moldova se află în haos, blocaje și decizii arbitrare, care stagnează dezvoltarea orașului și afectează viața fiecărui locuitor. În loc de un primar implicat un edil care pare să creadă că Primăria e moșia sa personală, nu instituția publică care aparține tuturor chișinăuienilor. Domnule Ceban – sau, mai corect spus, Ivan Kremlinovici De la MAN – se pare că încă trăiți în filmul în care vi se spune ce să faceți direct de la Kremlin. Dar nu suntem la Moscova, suntem în Chișinău, într-un stat european, unde legea e mai presus de toate și nimeni – nici măcar dumneavoastră – nu sunteți mai presus de ea”, se menționează într-o declarație publică emisă de PAS Chișinău.

Consilierii PAS acuză administrația condusă de primarul Ion Ceban de lipsă de transparență în raport cu resursele municipale.

Să ni se prezinte starea în care se află întreprinderile municipale, pentru că accesul la informație pentru consilieri este limitat, ceea ce ne face să bănuim din probele adunate că se comit ilegalități care prejudiciază banul public. Suntem blocați în încercările de a obține informații. Accesul consilierilor în unele întreprinderi este restricționat, iar documentele solicitate nu sunt prezentate. Un exemplu grav este cazul IM Spații Verzi, unde accesul fizic este interzis, iar direcțiile Primăriei refuză colaborarea”, se arată în mesajul PAS.

Consilierii susțin că Chișinăul are nevoie de „proiecte și implicare directă și competentă”.

Chișinăul are nevoie de un primar cu care să ne mândrim. Nu de cineva care ne face de râs în lumea întreagă. E timpul să ne desprindem din acest cerc de influență toxică și să alegem un viitor european, transparent și demn pentru capitala noastră. Oamenii cer și vor să vadă activitate în Chișinău, nu de fațadă, dar proiecte și implicare directă și competentă. Nu concerte – dar proiecte! Asta vor oamenii”, transmite fracțiunea PAS.

NewsMaker a solicitat un comentariu de la la serviciul de presă al Primăriei, dar la momentul publicării știrii nu am primit un răspuns.

***

Deși e deja luna iulie, Chișinăul nu are un buget aprobat. Până acum, mai multe tentative de a aproba bugetul au eșuat. În lipsa unui consens între Primărie și CMC, orașul funcționează pe baza unui buget provizoriu adoptat de Ion Ceban. Nu e prima dată când capitala se pomenește într-o astfel de situație. În 2024, bugetul Capitalei a fost aprobat pe 30 iulie.

Amintim că, pe 9 iulie, Ministerul de Externe de la București a confirmat că autoritățile naționale au decis impunerea unei interdicții de intrare pe teritoriul României pentru Ion Ceban, pentru următorii cinci ani. Aceasta este valabilă și în întregul spațiu Schengen. Instituția a menționat că măsura a fost luată din „motive de securitate”. Alături de edilul Chișinăului, încă doi cetățeni ai Republicii Moldova au primit interdicții. Ceban și Blocul „Alternativa” din care face parte au criticat decizia și au acuzat PAS și pe președinta Maia Sandu că ar sta în spatele acesteia – acuzații respinse de guvernare și Președinție

Presa: Noi politicieni și entități, afiliate lui Șor, incluși pe listele de sancțiuni ale UE pentru destabilizarea Moldovei

Miniștrii de externe ai UE au aprobat, în cadrul reuniunii din 15 iulie, includerea de noi politicieni și entități în lista de sancțiuni pentru acțiuni de destabilizare a Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de Rikard Jozwiak, jurnalist de la Radio Europe Free, care activează la Bruxelles.

Autoritățile UE nu au comunicat deocamdată detalii despre noile măsuri restrictive.

Totuși, anterior, Jozwiak a comunicat că în lista de sancțiuni au fost incluși politicieni pro-ruși și entități – toți afiliați oligarhului fuhar Ilan Șor. Este vorba despre Blocul „Victorie”, compania A7, Centrul Cultural-educațional al Moldovei, liderul Forței de Alternativă și Salvare a Moldovei, Alexandru Beschieru, președinta Partidului „Moldova Mare”, Victoria Furtună, deputații fugari Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan, președinta Partidului „Renaștere”, Natalia Parasca, președintele Partidului „Șansă”, Alexei Lungu, și liderul Partidului „Victorie”, Vadim Grozavu.

Amintim că lista de sancțiuni UE pentru acțiuni menite să destabilizeze Republica Moldova include deja 16 entități și persoane, printre care oligarhii fugari Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc.

clujust.ro

Avocații au intrat în grevă generală, dar anunță excepții: „Situația poate fi soluționată numai de Maia Sandu”

A început greva generală a avocaților din Republica Moldova, care va dura până la Congresul Extraordinar al Avocaților din 25 iulie. În urma discuțiilor purtate luni, 14 iulie, cu autoritățile, la Ministerul Justiției, s-au stabilit unele excepții de la grevă, pentru a asigura continuitatea asistenței juridice.

Potrivit unui comunicat al Uniunii Avocaților din Republica Moldova (UARM), la ședință au participat reprezentanți ai organizației, ai Ministerului Justiției, Parlamentului, Aparatului Președintei Republicii Moldova, Consiliului Național pentru Asistența Juridică Garantată de Stat (CNAJGS), avocați și consilierul prim-ministrului.

„În cadrul discuțiilor, reprezentanții Uniunii Avocaților au prezentat informația privind situația gravă creată în profesia de avocat în legătură cu adoptarea de către Parlamentul Republicii Moldova a amendamentului deputatului Efimia Bandalac cu privire la avocatură, fără consultarea profesiei de avocat, fapt care aduce atingere gravă independenței, libertății și autonomiei profesiei de avocat, iar în consecință afectează dreptul cetățeanului la asistență juridică calificată. La fel, au fost descrise blocajele în aplicarea legii cu privire la avocatură, legate de modificările operate prin acest amendament”, se menționează în comunicat.

În cadrul discuțiilor, președintele UARM, Dorin Popescu, a declarat că greva a fost inițiată și pentru a forța deschiderea unui dialog instituțional:

„Decizia privind greva a fost luată inclusiv pentru a convinge autoritățile să accepte un dialog deschis – fapt care s-a realizat”, a spus Popescu.

Totodată, el a menționat că avocații vor decide asupra pașilor următori în cadrul Congresului Extraordinar al Avocaților din 25 iulie.

Reprezentanții Parlamentului au admis că au greșit când au propus amendamentul la Lege, fără a consulta profesia de avocat și regretă că nu a fost respectată procedura de adoptare a legii.

Secretarul General al Parlamentului a precizat că legea adoptată fiind o lege organică, aceasta nu mai poate fi modificată de actualul legislativ la moment, iar orice ajustare se poate face doar într-o legislatură viitoare.

Avocații consideră că soluționarea situației este posibilă doar prin nepromulgarea legii de către președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, motiv pentru care revendicarea privind nepromulgarea legii rămâne actuală.

„Toți participanții au fost de acord că revendicarea avocaților privind nepromulgarea legii adoptate poate fi soluționată numai de președinta Republicii Moldova, doamna Maia Sandu”, precizează UARM.

Reprezentanții CNAJGS au semnalat că acceptă dreptul avocaților la grevă, însă, această situație poate afecta grav accesul la justiție a persoanelor vulnerabile. În context, Uniunea a stabilit că greva generală se menține, cu câteva excepții. Astfel, avocații vor putea interveni în următoarele situații:

  • acțiuni procesuale privind reținerea;
  • demersuri privind aplicarea sau prelungirea măsurilor preventive (arest, arest la domiciliu, control judiciar);
  • cauze privind violența în familie;
  • procese cu participarea minorilor;
  • cauze ce implică cetățeni străini sau apatrizi aflați în custodia statului.

UARM a respins propunerea Ministerului Justiției de a crea un grup de lucru comun în context electoral, argumentând că „o astfel de structură ar fi trebuit instituită anterior promovării modificărilor legislative”.

În comunicat se mai arată că prevederile controversate – precum includerea reprezentanților Ministerului Justiției în comisiile interne ale Uniunii și interzicerea mandatelor succesive – nu se regăsesc în practica statelor membre ale Uniunii Europene.

Больше нет статей для показа
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: