„Aeroportul Internațional Chișinău este în siguranță”. APP susține că nu a fost anunțată despre schimbarea acționariatului companiei „Avia Invest”
Full Article 2 minutes read

„Aeroportul Internațional Chișinău este în siguranță”. APP susține că nu a fost anunțată despre schimbarea acționariatului companiei „Avia Invest”

Agenția Proprietății Publice (APP) dă asigurări că „autoritățile naționale au securizat interesele statale, iar Aeroportul Internațional Chișinău este în siguranță”. Într-un comunicat publicat astăzi, 24 decembrie, pe site-ul instituției, reprezentanții acesteia susțin că nu există nici un risc ca interesul statului să fie afectat în acest caz.

„APP nu a primit nici o notificare oficială despre schimbarea acționariatului companiei S.R.L.”Avia Invest”. Prin intermediul APP, guvernele anterioare au formalizat relațiile contractuale ale statului cu S.R.L.”Avia Invest”, având obligația de bună gestiune a contractului de concesiune. Acest contract nu este afectat eventual de comportamentul unor companii terțe, înregistrate în diferite jurisdicții, inclusiv offshore, care dețin părți din S.R.L.”Avia Invest”, mai precizează reprezentanții agenției.

Totodată, potrivit APP, Curtea de Conturi va prezenta, în timpul apropiat, un raport privind executarea contractului. De asemenea, APP a solicitat de la Agenția pentru Supraveghere Tehnică un raport despre evaluarea costurilor lucrărilor realizate de concesionar si corectitudinea investițiilor realizate de către S.R.L.”Avia Invest” și dă asigurări că va informa opinia publică despre rezultatele obținute.

Precizăm că ieri, 23 decembrie,  compania „Avia-Invest”, care administrează Aeroportul Internaţional Chişinău, a confirmat că NR Investment Limited a cedat controlul asupra companiei „Komaksavia Airport Invest” Ltd, care deţine 95% din „Avia-Invest”. În spatele noii companii care va controla Aeroportul Internațional Chișinău este omul de afaceri rus, Andrei Goncearenko.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: