Agenţia Europeană a Medicamentului examinează cazurile de tromboză după administrarea vaccinului Johnson & Johnson
Full Article 50 second read

Agenţia Europeană a Medicamentului examinează cazurile de tromboză după administrarea vaccinului Johnson & Johnson

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat vineri, 9 aprilie, că a început să examineze cazurile de formare a cheagurilor de sânge după administrarea vaccinului Johnson & Johnson, informează Agerpres.

Patru cazuri serioase de cheaguri de sânge cu trombocite scăzute, dintre care unul fatal, au fost raportate după administrarea vaccinul anti-COVID-19 produs de Janssen, filiala europeană a companiei farmaceutice americane Johnson & Johnson, potrivit EMA.

Pe de altă parte, Agenţia Statelor Unite pentru Medicamente a anunţat că în acest moment nu s-a stabilit o legătură de cauzalitate între formarea cheagurilor de sânge şi injectarea vaccinului anti-COVID-19 al companiei Johnson & Johnson.

Menționăm că vaccinul cu doză unică Johnson & Johnson a fost autorizat de urgenţă în Statele Unite la sfârşitul lunii februarie. Autoritatea de reglementare europeană a aprobat, de asemenea, Johnson & Johnson, iar implementarea sa în ţările Uniunii Europene urmează să înceapă în cursul lunii aprilie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: