Alertă cu bombă FALSĂ în capitală: s-a anunțat că o universitate și Judecătoria Buiucani ar fi minate
Full Article 2 minutes read

Alertă cu bombă FALSĂ în capitală: s-a anunțat că o universitate și Judecătoria Buiucani ar fi minate

Oamenii legii au fost alertați că la Judecătoria Buiucani și Universitatea „Constantin Stere” din capitală ar fi amplasate obiecte explozive.

Apelul telefonic a fost făcut de un bărbat, în jurul orei 14:45.

Instituțiile abilitat verifică imobilele și întreprind acțiuni pentru stabilirea identității bărbatului care a făcut apelul, precum și localizarea acestuia.

UPDATE: Ambele edificii au fost verificate. Informația s-a dovedit a fi falsă.

De menționat că pe 29 august curent, șeful Inspectoratului General al Poliției Viorel Cernăuțeanu a anunțat că de la începutul anului, în Republica Moldova au parvenit 148 de alerte false cu bombă. Pentru verificarea informațiilor au fost cheltuite peste 2,26 mln lei.

Procuratura Generală a anunțat pe 25 august despre pornirea urmăririi penale pentru acte de terorist. De asemenea, Ministerul de Interne a propus înăsprirea sancțiunilor pentru alertele false cu bombă.

Potrivit notei informative a MAI, dacă până în prezent anunțul cu bombă era pedepsit cu până la 2 ani de închisoare, propunerea de modificare a Codului Penal prevede ca pedeapsa să fie cuprinsă între 2 și 5 ani de închisoare, iar plafonul amenzilor să crească începând cu 50 de mii de lei, până la un maxim de 150 de mii de lei.

Pe 5 septembrie curent, președinta Maia Sandu a menționat că alertele cu bombă din ultima perioadă au vizat cel mai mult instanțele de judecată – „având ca scop tergiversarea ședințelor”. Astfel, șefa statului a anunțat că Serviciul de Informații și Securitate și Ministerul Afacerilor Interne au pregătit un mecanism comun de estimare a riscurilor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: