Alerte de călătorie pentru moldoveni în Uzbekistan, Armenia și Turkmenistan
Full Article 2 minutes read

Alerte de călătorie pentru moldoveni în Uzbekistan, Armenia și Turkmenistan

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a emis alerte de călătorie pentru cetățenii Republicii Moldova în Republica Uzbekistan, Republica Armenia și Turkmenistan. Acestea au fost actualizate la 30 septembrie 2020.

𝐑𝐞𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐚 𝐔𝐳𝐛𝐞𝐤𝐢𝐬𝐭𝐚𝐧
În conformitate cu decizia Comisiei Republicane Speciale a Republicii Uzbekistan, începând cu 𝟏 𝐨𝐜𝐭𝐨𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟎, cetățenii străini vor putea intra în Republica Uzbekistan prin punctele de control avia, feroviar și auto. Condițiile pentru cetățenii străini care sosesc pe calea aeriană sunt următoarele:

– cetățenii străini care sosesc din țările care fac parte din „zona roșie”, precum și din „zona galbenă”, pot intra pe teritoriul Republicii Uzbekistan doar dacă prezintă testul negativ COVID-19 (prin metoda PCR) efectuat cu cel târziu 72 ore înainte de traversarea frontierei (în limba rusă sau engleză) și completează un formular de angajament în vederea autoizolării la domiciliu pentru perioada de 14 zile (în zone de carantină sau hoteluri, cu achitarea cheltuielilor necesare). În absența unui rezultat negativ al testului (prin metoda PCR), pasagerilor curselor avia li se va refuza check-inul pentru zbor.

– cetățenii străini care sosesc din țările care fac parte din „zona verde” (cu excepția pasagerilor care prezinte simptome de COVID-19) cerințele de carantină nu se vor aplica.

– cetățenii străini care intră în Republica Uzbekistan prin punctele de control auto și pietonale la hotarul cu Republica Kazahstan, Turkmenistan, Republica Tadjikistan și Republica Islamică Afganistan sunt obligați să se conformeze condițiilor aplicate cetățenilor care sosesc din țările care fac parte din „zona roșie”.

𝐑𝐞𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐚 𝐀𝐫𝐦𝐞𝐧𝐢𝐚
Guvernul Republicii Armenia a instituit regimul de carantină până la 𝟏𝟏 𝐢𝐚𝐧𝐮𝐚𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟏, cu păstrarea restricțiilor de intrare pentru cetățenii străini și apatrizi. Sunt exceptate de la interdicția de intrare pe teritoriul Republicii Armenia, cu condiția autoizolării (14 zile) și efectuării testului PCR, următoarele categorii de persoane: membrii echipajelor aeronavelor, șoferii/mecanicii de locomotivă care efectuează transport internațional de marfă, reprezentanții misiunilor diplomatice, ai birourilor consulare și personalului organizațiilor internaționale, precum și a membrilor de familie ai acestora, în cazul decesului – rudele apropiate ale persoanei decedate (părinte, soț, copil, soră, frate).

𝐓𝐮𝐫𝐤𝐦𝐞𝐧𝐢𝐬𝐭𝐚𝐧
În legătură cu situația epidemiologică din Turkmenistan și a prevenirii răspândirii coronavirusului de tip nou COVID-19, restricțiile de trecere a frontierei de stat pentru cetățenii străini au fost prelungite până la 𝟑𝟎 𝐨𝐜𝐭𝐨𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟎.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: