Alexandru Pînzari a fost eliberat din penitenciar și plasat în arest la domiciliu
Full Article 2 minutes read

Alexandru Pînzari a fost eliberat din penitenciar și plasat în arest la domiciliu

Fostul ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, a fost eliberat din penitenciar și plasat în arest la domiciliu, informează Jurnal.md pe 25 august.

Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Ciocana. Judecătorii au dat astfel curs parțial solicitării procurorilor, care au cerut ca Alexandru Pînzari să rămână după gratii. Avocatul Ruslan Dodică susține că va contesta la Curtea de Apel decizia magistraților de la Ciocana.

„Nu este probată bănuiala și nici nu sunt probe că acesta ar putea influența mersul anchetei”, a declarat Dodică pentru tv8.md.

Amintim că Alexandru Pînzari, care a deținut funcția de șef al Inspectoratului General al Poliției în timpul guvernului controlat de Partidul Democrat, iar ulterior funcția de ministru al Apărării, în timpul guvernului de coaliție format din PSRM și PDM, a fost reținut pe 30 iulie, în urma unor percheziții în automobilul și domiciliul acestuia.

El este cercetat pentru „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice” în dosarul fostei Direcții nr.5 a MAI (în acea perioadă, Pînzari era șeful IGP). În același dosar figurează Dorin Damir, fostul șef al Direcției Operațiuni Speciale nr. 5 și actual șef al IP Balți Valeriu Cojocaru, dar și fostul șef al secției nr.1 „K” a Direcției nr. 5, actual inspector din cadrul Poliției de Frontieră Ion Cojocaru, care, la fel, au fost plasați în arest.

Pe 23 august, Pînzari scria că sar pregăti lansarea, în următoarele zile, a unor „bombe informaționale”, prin care s-ar urmări pregătirea opiniei publice, în vederea prelungirii cu 30 de zile a termenului său de detenție.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: