Alexandru Slusari: „pensiile vor fi indexate tocmai în aprilie și maximum cu 10 %, pe când tarifele au crescut deja cu 25 % și vor mai crește cumulativ cu 45 %”
Full Article 2 minutes read

Alexandru Slusari: „pensiile vor fi indexate tocmai în aprilie și maximum cu 10 %, pe când tarifele au crescut deja cu 25 % și vor mai crește cumulativ cu 45 %”

Vicepreședintele parlamentului, Alexandru Slusari este de părere că prin intermediul inițiativelor sociale anunțate de șeful statului nu poate fi compensată majorarea prețului la cursele interurbane. Declarațiile au fost făcute publice astăzi, 9 decembrie, pe pagina sa de Facebook

„Lovitura principală după creșterea tarifelor au primit pensionarii, mai ales cei cu dizabilități și studenții, segmente sociale care mai frecvent circulă la medici sau la universități”, a scris Slusari. Mai mult, „pensiile vor fi indexate tocmai în aprilie și maximum cu 10 %, pe când tarifele au crescut deja cu 25 % și vor mai crește cumulativ cu 45 %”, a adăugat acesta.

De asemenea, Slusari a făcut referire la Ordinul nr. 355 din 27 decembrie 2019 a Agenției Naționale Transport Auto cu privire la aprobarea condițiilor minime de clasificare pe categorii de confort a autobuzelor/ autocarelor. Potrivit acestui act, unitățile de transport de categoria II nu sunt doate cu aer condiționat, aparat de încălzire, cotiere, storuri/perdele, portbagaj separat de salonul vehiculului și iluminare interioară individuală.

„Dacă pasagerii doresc toate condițiile de confort, enumerate mai sus, atunci ar trebuie să plătească în foarte scurt timp cu 45 % mai mult”, a mai scris Slusari.

Menționăm că în cadrul unui interviu pentru portalul Tribuna, publicat astăzi, 9 ianuarie, șeful statului a declarat că este sigur că „prin inițiativele sociale, care urmează, se va compensa indirect și această majorare de tarife în primul rând pentru păturile social-vulnerabile”.

Amintim că începând cu 1 ianuarie 2020, tariful la cursele interurbane a fost majorat de la 48 de bănuți la 60 și 70 de bănuți, în depedneță de categoria de confort al unității de transport. Mai mult, încadrarea pe categorii de confort a unităților de transport se va face începând cu 1 februarie până la 1 octombrie 2020.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: