„Am decis să facem front comun”. Partidul Liberal se alătură AUR pentru a participa la parlamentare
Full Article 2 minutes read

„Am decis să facem front comun”. Partidul Liberal se alătură AUR pentru a participa la parlamentare

Partidul Liberal se alătură Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) pentru a participa împreună la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Un anunț în acest sens a fost făcut de Dorin Chirtoacă, în cadrul unei conferințe de presă, astăzi, 17 mai.

„Am decis că noi, cei din Partidul Liberal, să facem front comun cu Partidul AUR, care a înregistrat un rezultat foarte bun la alegerile parlamentare de peste Prut. Păstrându-ne identitatea liberală și rămânând pe direcția pro-românească, am decis să participăm la parlamentare pe lista AUR pentru ca împreună să spargem gheața dezbinării și să clădim unirea”, a spus Chirtoacă.

Totodată, acesta a precizat că Partidul Liberal va prezenta candidații săi și va pune la dispoziția staff-ului comun sediile, unitățile de transport, logistica și resursele umane pentru campania electorală.

Precizăm că pe 13 mai, Partidul Uniunea Salvați Basarabia a decis să se alăture Alianței pentru Unirea Românilor.

Anterior, președintele AUR din Republica Moldova, Vlad Bilețchi, a invitat toate forțele politice pro-românești și unioniste la dialog pentru a forma o listă națională în cadrul alegerilor parlamentare anticipate.

„AUR își propune și va realiza unitatea unioniștilor și așteptăm alături de noi reprezentanții tuturor partidelor și a forțelor politice care pledează pentru această cauză. Voi spune nominal ca să nu existe loc interpretări: Partidul Liberal și Dorin Chirtoacă, Uniunea Salvați Basarabia și Valeriu Munteanu, Vasile Costiuc și Democrația Acasă, Partidul Unității Naționale și Octavian Țîcu”, a spus Vlad Bilețchi.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: