Andrei Spînu a avut o întâlnire cu bicicliștii care au protestat în fața Guvernului: „Îi înțeleg perfect”
Full Article 2 minutes read

Andrei Spînu a avut o întâlnire cu bicicliștii care au protestat în fața Guvernului: „Îi înțeleg perfect”

Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, după protestul organizat pe 29 august de mai mulți bicicliști declară că a avut o discuție cu aceștia. Întâlnirea dintre oficialul moldovean și bicicliști a avut loc ieri. Spînu declară că cicliștii cer anumite drepturi justificabile. „Și îi înțeleg perfect”, scrie ministrul, pe Facebook. 

Potrivit lui Spînu, bicicliștii doresc mai multe politici de promovare a ciclismului, dar şi revizuirea normativelor în infrastructura pentru biciclete, ajustarea normativelor în construcții şi urbanism.

La fel, ei solicită crearea rețelelor de drumuri naționale pentru ciclism, precum și proiectarea şi construirea şoselelor cu bandă ciclabilă.

La rândul său, ministrul declară că le-a spus bicicliștilor că au susținerea Ministerului.

„De altfel, eu cu echipa de la minister şi Î.S. „Administraţia de Stat a Drumurilor” vom face ca pe viitor să luăm în calcul organizarea pistelor ciclabile pe drumurile naţionale”, comunică Spînu.

Cu privire la acțiunile pe termen scurt, oficialul moldovean spune că în toamna aceasta va fi pusă în consultare publică Strategia de mobilitate a Republicii Moldova.

„Vom impulsiona construirea pe unele drumuri şi piste ciclabile. Vom depune eforturi pentru interconectarea țării noastre la rețelele europene de rute cicliste – EuroVelo”, precizează Spînu, menționând că odată interconectați la rețea, vor crește şansele absorbției resurselor financiare pentru dezvoltarea mai multor proiecte pe acest domeniu.

Andrei Spînu a avut o întâlnire cu bicicliștii care au protestat în fața Guvernului: „Îi înțeleg perfect”

Facebook/Andrei Spînu

Pe 29 august curent, un grup de bicicliști a organizat un protest pașnic în fața clădirii Guvernului.

Tinerii au ales o formă mai neobișnuită de a protesta pentru a atrage atenția asupra problemelor cu care se confruntă comunitatea ciclismului din țară. Aceștia sunt îngrijorați de creșterea accidentelor în care sunt implicați bicicliști și solicită atenția autorităților.

„Timp de 15 minute, ne vom întinde pe trotuar lângă bicicletele noastre pentru a atrage atenția publicului și autorităților asupra problemei lipsei infrastructurii adecvate adaptate noilor modele de mobilitate urbană. Problema transportului alternativ ar trebui să ocupe un loc important pe agenda reprezentanților autorităților centrale și locale”, au comunicat protestatarii.

În plus, aceștia au trimis o scrisoare ministrului Infrastructurii Andrei Spînu, invitându-l să se întâlnească cu reprezentanți ai comunității cicliști. La scurt timp, Spînu, alături de colegii săi din Ministerul Infrastructurii și deputatul din Partidul Acțiune și Solidaritate Radu Marian au ieșit să discute cu manifestanții.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: