Angelina Jolie renunţă la rolul de ambasador al bunăvoinţei al Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi: „Este timpul să lucrez în mod diferit”
Full Article 2 minutes read

Angelina Jolie renunţă la rolul de ambasador al bunăvoinţei al Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi: „Este timpul să lucrez în mod diferit”

Angelina Jolie a anunţat pe 16 decembrie că renunţă la rolul său de ambasador al bunăvoinţei al Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), după 21 de ani de serviciu loial în slujba acestei instituţii. Vedeta a declarat că doreşte să „lucreze în mod diferit” şi să se concentreze asupra unor probleme umanitare mai ample, transmite G4media.

„După 20 de ani de activitate în cadrul sistemului ONU, simt că este timpul să lucrez în mod diferit, interacţionând direct cu refugiaţii şi organizaţiile locale”, a explicat actriţa într-un comunicat publicat de UNHCR.

Totodată, UNHCR a remarcat că Angelina Jolie este un partener important și în acest sens i-au mulțumit pentru munca depusă.

„Angelina Jolie este de foarte mult timp un important partener umanitar al UNHCR. Suntem recunoscători pentru deceniile de serviciu, pentru angajamentul său şi diferenţa pe care a făcut-o pentru refugiaţi şi persoanele forţate să fugă”, a declarat directorul UNHCR, Filippo Grandi.

Angelina Jolie, una dintre cele mai emblematice personalităţi de la Hollywood, a efectuat peste 60 de misiuni pe teren de-a lungul anilor, în timpul acestor deplasări atrăgând prin prezenţa sa atenţia asupra refugiaţilor.

Recent, ea a călătorit în Yemen şi Burkina Faso cu UNHCR pentru a se întâlni cu persoane strămutate care au îndurat „două dintre situaţiile de urgenţă cele mai subfinanţate şi mai puţin raportate din lume”, se arată în comunicat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: