Arest preventiv de 30 de zile pentru edilul de Boldurești, care a tamponat mortal cu mașina un copil și a fugit
Full Article 3 minutes read

Arest preventiv de 30 de zile pentru edilul de Boldurești, care a tamponat mortal cu mașina un copil și a fugit

Primarul de Boldurești Nicanor Ciochină, care a tamponat mortal cu mașina un adolescent de 14 ani și a fugit de la fața locului, își va petrece următoarele 30 de zile în penitenciar. Se întâmplă după ce Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a admis, în ședința din 23 februarie, solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauza Speciale (PCCOCS) privind aplicarea măsurii de arest preventiv. 

Potrivit unui comunicat al PCCOCS, stomatologul reținut pentru că l-ar fi ajutat pe Ciochină să se eschizeve de la răspundere va fi cercetat în libertate.

În ceea ce-o privește pe cea de-a doua persoană reținută, care a depus eforturi să-i favorizeze șoferului evitarea pedepsei, potrivit legii penale, infracțiunea comisă este mai puțin gravă. Prin urmare, temeiul legal nu permite solicitarea arestului în privința acesteia și, deci, urmează să fie cercetat în libertate”, se arată în comunicat.

Tragicul accident de la Boldurești

Precizăm că, pe 19 februarie, în satul Boldurești, raionul Nisporeni, un adolescent de 14 ani a fost tamponat mortal de un vehicul. Inspectoratul General al Poliției (IGP) preciza atunci că șoferul automobilului implicat în accident a fugit de la fața locului.

Două zile mai târziu, pe 21 februarie, oamenii legii au anunțat că șoferul, care s-a dovedit a fi edilul de Boldurești Nicanor Ciochină, a fost reținut. Mașina implicată în accident era de serviciu. Potrivit poliției, până la reținere, bănuitul a întreprins o serie de acțiune pentru a se eschiva de la răspundere. În prima fază acesta a montat plăcuța cu numărul de înmatriculare pe o mașină de marcă identică celei implicate în accident (o Dacia Duster de culoare albă). Iar în seara zilei de 20 februarie a înscenat un accident rutier cu implicarea mașinii deteriorate, pentru a ascunde urmele accidentului în care a fost tamponat copilul.

Tot pe 21 februarie, IGP a anunțat că a reținut un medic stomatolog, care este suspectat că l-ar fi ajutat pe primarul din Boldurești să evite tragerea la răspundere. Acesta ar fi găsit o mașină identică cu cea implicată în accident, care era de serviciu, și ar fi participat la montarea plăcuței de înmatriculare pe noua mașină. Medicul stomatolog urmează să fie reținut pentru 72 de ore.

Mai târziu, portalul pulsmedia.md a scris cu referire la sursele proprii că primarul de Boldurești și ex-șef IP Nisporeni, Nicanor Ciochină, ar fi fost ajutat de către un factor de decizie din cadrul Procuraturii raionale Nisporeni ca să ducă în eroare ancheta în cazul copilului de 14 ani lovit mortal pe o stradă din satul Boldurești. Ar fi vorba de șeful adjunct al Procuraturii Nisporeni, care este și fratele suspectului. Autoritățile nu au confirmat, însă, această versiune, până acum. CSP a anunțat, însă, că s-a autosesizat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: