Armata rusă anunță că a organizat exerciții demonstrative în Transnistria
Full Article 2 minutes read

Armata rusă anunță că a organizat exerciții demonstrative în Transnistria

În Transnistria, un grup operativ al trupelor ruse a desfășurat exerciții demonstrative de reparare a armelor, a echipamentelor militare și trecerea de exploatare a acestora în regim de vară. Anunțul a fost făcut de serviciul de presă al Districtului Militar de Vest.

Acestea au avut loc în 15 baze de antrenament, dintre care cinci mobile. Acolo, șefii serviciilor grupului operativ „au explicat și au demonstrat procedura și regulile de desfășurare a lucrărilor”, se arată în raport.

„În cadrul evenimentului au fost aduse la cunoștința personalului cerințele actelor de guvernare, a fost prezentată procedura de efectuare a principalelor operațiuni de trecere a tuturor tipurilor de arme și echipamente militare în regimul de operare estival”, a se menționează într-un comunicat citat de Interfax.

De menționat că autoritățile moldovenești sunt în favoarea retragerii trupelor ruse din Transnistria și a scoaterii muniției care este păstrată la Cobasna.

Amintim că luni sediul Serviciului de Securitate de la Tiraspol (MGB) a fost atacat cu lansatoare de grenade. Un obuz a fost găsit în apropierea clădirii. Ferestrele şi uşile sediului MGB au fost sparte, la fel şi ferestrele unor clădiri din apropiere.

Marți, au fost înregistrate noi explozii în Transnistria, unde două turnuri de comunicaţie au fost scoase din funcţiune. De asemenea, o explozie s-a produs și pe aerodromul din apropierea Tiraspolului.

După aceea, Consiliul de Securitate al Transnistriei, într-o ședință de urgență, a decis introducerea nivelului „roșu” de amenințare teroristă. Mai târziu, marți, va avea loc la Chișinău o ședință de urgență a Consiliului Suprem de Securitate al Moldovei în legătură cu exploziile din regiunea transnistreană.

 

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: