Asociația „Noi sîntem Moldova” va depune o petiție împotriva Moldovei în instanțele UE. De ce sunt nemulțumiți
Full Article 2 minutes read

Asociația „Noi sîntem Moldova” va depune o petiție împotriva Moldovei în instanțele UE. De ce sunt nemulțumiți

Asociația „Noi sîntem Moldova” nu este de acord cu răspunsul formulat de  Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității în legătură cu plângerea depusă împotriva comunistului Vladimir Voronin. În aceste condiții, președintele Asociației, Alexandru Melnic, a declarat pe 16 septembrie că o să se adreseze cu o petiție în instanțele Uniunii Europene.

„N-am vrut sa scoatem acest gunoi în extern, dar credem ca astăzi aceste documente vor fi transmise în competența celor care finanțează acest stat. Credem că dacă acest stat nu-și apără proprii cetățeni, nici n-are dreptul să se numească stat și să mai pretindă ceva de la diaspora”, a scris Melnic pe pagina sa de Facebook.

Luând în considerație cele expuse mai sus, Alexandru Melnic mai spune că asociația „Noi Sîntem Moldova” o să se adreseze cu o petiție la instanțele Uniunii Europene.

„Nu împotriva lui Voronin, dar împotriva statului Republica Moldova, luând în considerație ca Voronin reprezintă parlamentul”, a conchis acesta.

Amintim că Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității a formulat pe 16 septembrie un răspuns către Asociația „Noi sîntem Moldova”,  prin care notează că nu are în atribuții competența de a reprezenta interesele unui grup de persoane în fața instanței de judecată. Acest drept, se arată în răspunsul instituției, este acordat Avocatului Poporului.

Amintim că Asociația ,,Noi Sîntem Moldova” a expediat o plângere în adresa Consiliului împotriva discriminării din Republica Moldova în urma declarațiilor controversate făcute de către comunistul Vladimir Voronin, ex-președinte al țării. Moldovenii din diaspora cer sancționarea deputatului Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) pentru cuvintele: „16 ani șterge fundul la italieni și a venit deputat în Parlament”. Autorii plângerii susțin că Vladimir Voronin a încălcat Declarația ONU cu privire la drepturile omului și a umilit și discriminat femeile moldovence care muncesc în calitate de îngrijitoare sau menajere în străinătate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: