ASP va procura în regim de urgență blanchete de pașapoarte
Full Article 2 minutes read

ASP va procura în regim de urgență blanchete de pașapoarte

Agenția Servicii Publice va organiza procedura de achiziție de urgență pentru procurarea blanchetelor de pașapoarte, a laminatului holografic securizat și a serviciilor software, necesare pentru producerea actelor de identitate. O decizie în acest sens a fost aprobată, pe 23 mai, în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE).

Reprezentanții Guvernului mai spun că decizia din 18 mai 2022 privind prelungirea valabilității pașapoartelor cu termen expirat pentru cetățenii moldoveni va fi aplicată atât în raport cu autoritățile Republicii Moldova, cât și cu țările care au confirmat prevederile Dispoziției CSE în acest sens.

Lista statelor va fi publicată pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

***

Pe 18 mai curent, prim-ministra Natalia Gavrilița anunța că termenul de valabilitate al pașapoartelor cetățenilor Republicii Moldova care au expirat, în perioada 1 ianuarie 2020 sau urmează să expire până la 30 decembrie 2022, va fi prelungit.

Pașapoartele se vor considera extinse. Această măsură a fost deja aplicată de mai multe țări care se confruntă cu asemenea probleme. Procedura este că se anunță organizația internațională specializată și când se scanează pașaportul, imediat se vede că acesta este valabil până în 30 iunie 2023”, a declara premierul.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare. 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: