Au fost deschise trei dosare penale în cazul fetelor bătăușe de la Ciocana. Primarul: „Să meargă să spele WC-uri în școală”
Full Article 2 minutes read

Au fost deschise trei dosare penale în cazul fetelor bătăușe de la Ciocana. Primarul: „Să meargă să spele WC-uri în școală”

Adolescentele din sectorul Ciocana, care au agresat și au bătut o colegă vor fi cercetate penal. Pe numele acestora fiind deschise trei cazuri penale. Incidentul a intrat și în vizorul autorităților din cadrul primăriei Chișinău, care au discutat despre cele întâmplate în cadrul ședinței din 15 februarie. 

Despre aceasta a anunțat șeful-adjunct al poliției Chișinău, Lilian Luca, care a dat asigurări că nu vor fi admise cedări, iar persoanele vinovate vor fi pedepsite conform legii.

„Noi vom fi exigenți și vom aplica legea. Avem trei cazuri penale pentru acțiunile acestor minore, dar avem mult de lucru în acest sens și avem nevoie de timp, întrucât sunt implicate mai multe audieri”, a menționat Lilian Luca.

În cadrul ședinței primăriei, viceprimarul Angela Cutasevici a menționat că s-a lucrat cu fiecare minoră implicată în incident, precum și cu părinții acestora.

„Au fost luate la evidență toate fetele, cu părinții, a fost elaborat planul individual, s-a lucrat cu fiecare”, a spus Angela Cutasevici.

Primarul Ion Ceban solicită serviciilor responsabile de gestionarea cazului ca cele trei minore să răspundă în conformitate cu legea. Mai mult decât atât, edilul cere ca fetele să muncească în folosul comunității, spălând WC-urile în instituțiile în care învață.

„Astfel de situații se vor răspândi și vor fi etalon, iar ele nu pot fi etalon. Și dacă există prevederi, să meargă să spele WC-uri în instituția respectivă. Muncă în folosul comunității că de altfel iese că trebuie puse la tabla de onoare”, a menționat primarul capitalei.

Amintim că la începutul luni februarie, pe rețelele de socializare au apărut imagini video în care un grup de tinere impun o adolescentă să le sărute mâna, iar ulterior o lovesc cu pumnii și picioarele. Fetele au vârstele cuprinse între 13-16 ani și învață la liceele „Olimp”, „Ginta Latină” și „Berezovschi”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: