AUR a solicitat recuzarea întregului complet de judecători care examinează contestațiile față de decizia CEC
Full Article 1 minutes read

AUR a solicitat recuzarea întregului complet de judecători care examinează contestațiile față de decizia CEC

Reprezentantul Alianței pentru Unirea Românilor, Dorin Chirtoacă, a solicitat recuzarea întregului complet de judecători care examinează contestațiile depuse de mai mulți concurenți electorali față de decizia Comisiei Electorale Centrale (CEC) privind numărul secțiilor de votare din diaspora. Este vorba despre judecătorii Ion Muruianu, Anatolie Minciuna și Ecaterina Palanciuc.

Ședința de judecată a fost pusă pe pauză până la finalizarea examinării solicitării lui Dorin Chirtoacă.

În prima jumătate a zilei, Partidul Acțiune și Solidaritate și Platforma Demnitate și Adevăr au solicitat recuzarea judecătorilor Muruianu și Palanciuc, însă aceasta a fost respinsă.

Anterior, Renato Usatîi a solicitat recuzarea judecătorului Anatolie Minciuna, pe motiv că acesta a făcut parte din completul de judecată care a decis excluderea Partidului „Patria”, al cărui cap de listă era Renato Usatîi”, din cursa pentru alegerile parlamentare din noiembrie 2014. (CEDO a ajuns la concluzia că formațiunea a fost scoasă ilegal din cursa electorală). Magistrații au respins, însă, solicitarea.

Precizăm că, inițial, CEC a decis constituirea a doar 139 de secții de votare în străinătate. Ulterior, numărul secțiilor de votare în străinătate a fost majorat până la 146.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: