Avocații lui Șor solicită convocarea Consiliului Suprem de Securitate pe subiectul recuperării banilor din frauda bancară
Full Article 2 minutes read

Avocații lui Șor solicită convocarea Consiliului Suprem de Securitate pe subiectul recuperării banilor din frauda bancară

Avocații lui Ilan Șor au trimis o scrisoare președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, în care îi solicită convocarea Consiliului Suprem de Securitate, pentru a discuta subiectul recuperării banilor din frauda bancară.

Avocații lui Șor au mai precizat că nu au primit nici un răspuns de la Banca Națională, Procuratura Generală și Ministerul Finanțelor, după ce o săptămână în urmă au expediat scrisori acestor instituții prin care au propus soluții de recuperare a banilor.

În acest sens, avocații lui Șor „găsesc de cuviință să anunțe președintele Republicii Moldova despre aceste circumstanțe” și solicită convocarea ședinței Consiliului Suprem de Securitate pe marginea acestui subiect.

NM a contactat-o pe Sorina Ștefârță, purtătoarea de cuvânt a șefei statului, pentru a preciza dacă Maia Sandu urmează să dea curs solicitării. Aceasta a spus că președinția va răspunde în termene legale atunci când va primi scrisoarea.

Precizăm că pe 27 aprilie, Ilan Șor a susținut o conferință de presă. Acesta a reiterat îndemnul către procurori de a anula mandatul de arest pe numele său, pentru a putea participa „la viața publică a țării” și la ședințele de judecată. De asemenea, liderul formațiunii care îi poartă numele a declarat că atât el, cât și acționarii băncilor din care a fost furat miliardul de dolari sunt gata să ramburseze statului pierderile cauzate în urma fraudei bancare, iar după asta să-și revendice banii de la „beneficiarii reali”.

Pe 29 aprilie, avocații lui Ilan Șor au depus demersuri la Procuratura Generală, Banca Națională și Ministerul Finanțelor. Aceștia au solicitat desemnarea reprezentanților de la fiecare instituție, pentru a demara discuțiile privind recuperarea banilor din frauda bancară.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: