Avocatul Copilului reacționează la cazul elevului din Chișinău, umilit de profesoară în timpul lecției
Full Article 2 minutes read

Avocatul Copilului reacționează la cazul elevului din Chișinău, umilit de profesoară în timpul lecției

Avocatul Copilului s-a sesizat din oficiu în legătură cu cazul care a avut loc într-un liceu din Chișinău, unde o profesoară a fost înregistrată în timp ce insultă un elev din clasa a 6-a, numindu-l inclusiv „rahat, nu om” și „muc”. Informația a fost confirmată pentru NM de către Vasile Coroi, în data de 7 decembrie. În ajun, Procuratura Generală și poliția capitalei au anunțat că s-au sesizat și vor demara investigații. 

Cazul scandalos care a avut loc într-un liceu din mun. Chișinău, acolo unde o profesoară a fost înregistrată pe ascuns, în timp ce îi spune unui elev din clasa a 6-a: „rahat ce ești”,  „închide gura ta spurcată”, „muc ce ești”, a ajuns și în atenția Avocatului pentru drepturile Copilului.

Avocatul Copilului Vasile Coroi a declarat pentru NM că instituția pe care o reprezintă s-a sesizat din oficiu și va investiga acest caz.

În ajun, Procuratura Generală a publicat un comunicat de presă prin care anunță că va investiga cazul relatat de NewsMaker.

În contextul apariției în sursele mass-media, a informației despre un pretins caz de tratament degradant admis în privința unui elev de către profesorul unei instituții de învățământ din mun.Chișinău, Procuratura mun.Chișinău, Oficiul Buiucani s-a autosesizat și a demarat investigații pentru elucidarea circumstanțelor cazului”, a anunțat Procuratura Generală.

Potrivit surselor NM, cazul este investigat de secția Combatere tortură din cadrul Procuraturii Generale.

Și poliția capitalei a demarat o anchetă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: