Belarus își suspendă participarea la Parteneriatul Estic al Uniunii Europene
Full Article 1 minutes read

Belarus își suspendă participarea la Parteneriatul Estic al Uniunii Europene

Belarus își suspendă participarea la Parteneriatul Estic al Uniunii Europene. Un anunț în acest sens a fost făcut de Ministerul Afacerilor Externe din Belarus.

„Nu ne putem îndeplini obligaţiile din acest acord în contextul sancţiunilor şi restricţiilor impuse de UE. Cu regret, constatăm că suspendarea acordului va afecta negativ relațiile cu Uniunea Europeană în domeniul combaterii migrației ilegale și a criminalității organizate”, se arată în mesajul Ministerului de Externe.

Instituția a precizat că ambasadorul belarus la UE a fost rechemat în țară pentru consultări. De asemenea, reprezentantului UE la Minsk i s-a propus să revină la Bruxelles pentru consultări.

Ministerul de Externe a mai anunțat că reprezentanții structurilor europene care sunt responsabili pentru sancţiunile impuse Belarusului vor avea interdicţie de a intra pe teritoriul acestei ţări.

Potrivit Agerpres, măsurile restrictive ale UE privind Belarusul se aplică în prezent unui număr total de 166 de persoane şi 15 entităţi.

Din 24 mai, mai multe state europene au închis spațiul aerian pentru compania belarusă „Belavia”, iar propriilor transportatori le-au recomandat sau le-au interzis survolarea Belarusului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: