Benzina și dieselul se scumpesc. Cum să economisiți banii pentru combustibil?
Full Article 2 minutes read

Benzina și dieselul se scumpesc. Cum să economisiți banii pentru combustibil?

Știați că, potrivit diferitor calcule, peste 50 de % din poluarea atmosferică a planetei este cauzată de automobile? Combustibilii tradiționali, cum ar fi motorina și benzina, agravează schimbările climatice pe Pământ și cauzează creșterea efectului de seră.

Combustibilul alternativ pentru transport este energia viitorului. Până în anul 2050, Europa intenționează să reducă emisiile pînă la zero și să devină neutră din punct de vedere climatic. În acest context, în urma creșterii prețurilor la combustibil pe piața Moldovei, problema economică și cea ecologică este mai relevantă ca niciodată.

Compania Transautogaz este liderul absolut în vânzări a gazelor naturale comprimate din țară, stabilind standarde stricte din industrie pentru fiabilitatea afacerii, siguranța și responsabilitatea socială.

În acest sens, TAG a dezvoltat un spot informativ, în care face o introducere a noțiunii – gazelor naturale, de asemenea, povestește despre economia, ecologia și siguranța metanului ca alternativă la benzină și motorină:

  • Prețul metanului în majoritatea țărilor lumii este de 2 ori mai mic decât al benzinei sau a motorinei, ceea ce economisește semnificativ bugetul familiei, al companiilor și al statului.
  • Atunci când gazul este ars, emisia de substanțe nocive și toxice în mediu este de zece ori mai mică în comparație cu combustibilii tradiționali, iar funinginea și compușii de sulf sunt complet absenți.
  • Gazele naturale sunt de două ori mai ușoare decât aerul, iar în cazul unei scurgeri se evaporă rapid.
  • Echipamentele fiabile pentru depozitarea combustibilului sunt fabricate din oțel de înaltă rezistență și materiale compozite, ceea ce garantează siguranța acestuia.
  • Datorită arderii complete a metanului în motor, durata de viață a mașinii este mărită de 1,5 ori, mașinile care funcționează pe bază de metan practic nu emit zgomot.

Datorită avantajelor sale evidente, metanul a câștigat deja o popularitate imensă în India, China, Pakistan, Iran, Italia, Germania, Rusia și Uzbekistan. Gazele naturale comprimate sunt cele mai frecvent utilizate în transportul urban de călători și cel municipal, camioanele de distanță lungă, serviciile de taxi și autobuzele școlare.

Pentru Moldova, metanul este o cale cu perspectivă spre un viitor ecologic.

Transautogaz este un partener de încredere pentru fiecare proprietar de mașină!

Mai multe informații puteți găsi pe site-ul nostru: transautogaz.md

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: