BIroul de reintegrare cere eliberarea necondiționată a bărbatului din Tiraspol, condamnat la închisoare pentru că a criticat războiul
Full Article 2 minutes read

BIroul de reintegrare cere eliberarea necondiționată a bărbatului din Tiraspol, condamnat la închisoare pentru că a criticat războiul

Biroul politici de reintegrare a condamnat cu fermitate condamnarea lui Victor Pleșcanov, condamnat la 3 ani și 2 luni de închisoare pentru incitare extremism, după ce a criticat public războiul declanșat în Ucraina și instituția de securitate transnistreană (MGB). Într-o declarație emisă pe 29 septembrie, reprezentanții instituției solicită eliberarea necondiționată a acestuia.

„Condamnăm cu fermitate acțiunile inumane și ilegale ale Tiraspolului care contravin nu doar spiritului legii dar și bunului simț. Imediat ce am aflat despre acest caz a fost sesizat reprezentantul politic de la Tiraspol cu solicitarea de a asigura respectarea drepturilor fundamentale ale  cet. Pleșcanov Victor, eliberarea necondiționată din detenție și transmiterea tuturor materialelor pe acest caz către organele de drept competente ale Republicii Moldova”, se arată în declarație.

Biroul politici de reintegrare a precizat că va monitoriza în continuare acest caz în comun cu Oficiul Avocatului Poporului.

Pe 23 martie, Pleșcanov a mers împreună cu soția sa la un magazin de țesături și a observat acolo steagul Rusiei, alături de cel transnistrean.

De ce nu e și cel al Ucrainei?”, a întrebat, însă în glumă, nu ca pretenție, explică avocatul. „O să iau materiale de la voi și o să îmi cos steagul Ucrainei și îl voi pune la balcon. Și MGB-ul nu are decât să se c…. pe el”, a continuat acesta și a cumpărat țesături în culorile steagului Ucrainei.

La scurt timp, Pleșcanov a fost reținut și plasat în arest, iar ulterior judecat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: