Blinken, invitat să efectueze o vizită în Republica Moldova? Precizările lui Popșoi
Full Article 2 minutes read

Blinken, invitat să efectueze o vizită în Republica Moldova? Precizările lui Popșoi

Vicepremierul Mihai Popșoi, ministru al Afacerilor Externe, a declarat că secretarul de stat al SUA Antony Blinken este mereu așteptat la Chișinău și că în lipsa unei confirmări oficiale din partea partenerilor nu poate nici să confirme, nici să infirme vizita sa în Republica Moldova. „Această invitație este mereu deschisă”, a răspuns Popșoi, fiind întrebat dacă Chișinăul a lansat o invitație în acest sens. Precizările au fost făcute la Digi24, după ce în presă a apărut informația că oficialii de la Chișinău și din SUA discută în aceste zile despre o posibilă vizită în Moldova a lui Antony Blinken. 

Popșoi a fost întrebat dacă Blinken este așteptat la Chișinău.

„Antony Blinken este mereu așteptat la Chișinău, proverbiala ospitalitatea noastră e binecunoscută. În lipsa unei confirmări oficiale din partea partenerilor noștri nu pot nici să confirm, nici să infirm, doar să zic că este binevenit oricând decide domnia sa să vină”, a comunicat oficialul moldovean.

Întrebat dacă a lansat o invitație către departamentul american pentru a efectua o vizită a secretarului de stat, Popșoi a răspuns: „Această invitație este mereu deschisă”.

Pe 23 mai, G4Media a scris cu referire la surse oficiale că reprezentanții Republicii Moldova și cei din SUA discută despre o posibilă vizită la Chișinău a secretarul de stat al SUA Antony Blinken. NewsMaker a solicitat un comentariu în acest sens de la reprezentanții Președinției și Ambasadei SUA la Chișinău. Deocamdată nu avem un răspuns.

Aceasta ar fi a doua vizită a șefului diplomației americane la Chișinău după cea din martie 2022. Atunci, oficialul american s-a aflat la Chișinău timp de două zile. Blinken s-a întâlnit cu președinta Maia Sandu, fosta prim-ministră Natalia Gavrilița și ex-ministrul de externe Nicu Popescu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: