Blocul Comuniștilor și Socialiștilor cere Procuraturii Generale să investigheze informația despre „finanțarea ilegală” a PAS
Full Article 2 minutes read

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor cere Procuraturii Generale să investigheze informația despre „finanțarea ilegală” a PAS

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BECS) a cerut Procuraturii Generale (PG) să investigheze informațiile apărute în mass-media, privind presupusa finanțare externă a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). De asemenea, concurentul electoral cere Comisiei Electorale Centrale (CEC) să constate faptul finanțării externe ilegale a acestei formațiuni. Anunțul a fost făcut, pe 6 iulie, de către Grigore Novac, candidat la funcția de deputat. Contactați de NM, reprezentanții PG ne-au spus că nu au primit un astfel de demers.

Deputatul s-a referit la informațiile publicate acum câteva zile pe site-ul NewEurope.eu, potrivit cărora, PAS ar beneficia de un suport financiar extern de 56 de milioane de euro, informații negate de reprezentanții formațiunii.

Deputatul susține că PAS ar manipula alegătorii prin sondaje de opinie, dar și cu ajutor unor „troli” de pe rețelele de socializare.

„Foarte îngrijorătoare este și informația despre bani pentru mituirea demnitarilor și funcționarilor publici, care ar trebui să susțină PAS. Nu mai puțin ne îngrijorează probele că s-au pregătit câteva milioane de euro pentru a frauda rezultatul alegerilor din 11 iulie, în special  în diasporă”, a subliniat Grigore Novac.

Contactați de NM, reprezentanții Procuraturii Generale au precizat că nu au primit deocamdată un astfel de demers.

***

Portalul NewEurope.eu a publicat un material din care reiese că Occidentul ar investi circa 56 de milioane de euro pentru asigurarea victoriei Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Așa numita investigație are un autor anonim, care se ascunde sub numele „Kassandra”. Articolul a fost preluat și de unele portaluri de presă de la Chișinău. Reprezentanții PAS au venit cu o reacție publică. Aceștia au calificat informațiile drept „minciuni”, în spatele cărora ar fi Partidul Socialiștilor.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: