Blocul electoral „Renato Usatîi” a fost înregistrat de CEC
Full Article 2 minutes read

Blocul electoral „Renato Usatîi” a fost înregistrat de CEC

Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat, în cadrul ședinței din 5 mai, blocul electoral „Renato Usatîi”, din care face parte Partidul „Patria” și formațiunea „Partidul Nostru”.

Membrii  CEC au aprobat în unanimitate înregistrarea blocului electoral, precum și simbolul acestuia.

Secretarul CEC Maxim Lebedinschi a precizat că înregistrarea blocului electoral nu presupune în mod automat și înregistrarea acestuia în calitate de concurent electoral.

Anunțul despre crearea blocului electoral „Renato Usatîi”, în vederea participării la alegerile parlamentare din 11 iulie a fost făcut de către politician pe 4 mai.

***

Amintim că, la alegerile parlamentare din 2014, Renato Usatîi a fost cap de listă al Partidului „Patria”. Ulterior, formațiunea a fost exclusă din cursa electorală. Pe 4 august 2020, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a ajuns la concluzia că excluderea a fost făcută ilegal și a dispus acordarea partidului reclamant 7 500 euro cu titlu de prejudiciu moral și 8 000 euro cu titlu de costuri și cheltuieli.

Partidul “Patria” a fost înregistrat de Ministerul Justiţiei la 12 septembrie 2014 cu circa trei luni de zile înainte de alegerile parlamentare din noiembrie acelaşi an. În calitate de preşedinte al noii formaţiuni politice a fost desemnat ex-ambasadorul Republicii Moldova în România, Emilian Ciobu.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: