Bolea și-a început noul mandat cu o vizită la Comrat. S-a întâlnit cu producătorii agricoli
Full Article 2 minutes read

Bolea și-a început noul mandat cu o vizită la Comrat. S-a întâlnit cu producătorii agricoli

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea efectuează, pe 17 februarie, o vizită de lucru în raionul Comrat. În dimineața zilei, oficialul s-a întâlnit cu producătorii de fructe și struguri de masă, fermierii și reprezentanții Asociațiilor de profil din UTA Găgăuzia, pentru a discuta problemele pe care le confruntă.

Vicepremierul i-a informat pe cei prezenți despre perspectivele și politicile de dezvoltare durabilă a complexului agroindustrial și a mediului rural elaborate de echipa ministerială, despre necesitatea dezvoltării sistemului de irigare, necesitatea dezvoltării sectorului zootehnic, dezvoltării sectorului semincer, despre acțiunile întreprinse privind identificarea și diversificarea piețelor de desfacere a produselor agricole, creșterea productivității și necesitatea implementării tehnologiilor performante în sector, inclusiv în cel horticol, implementarea proiectelor locale și europene de finanțare a sectorului și măsurile de susținere a fermierilor.

Vladimir Bolea a încurajat producătorii agricoli să se asocieze, să investească în sisteme de irigare pentru a deveni mai competitivi și a obține valoare adăugată. Părțile au avut un schimb eficient de opinii, propuneri, pentru a identifica oportunități de îmbunătățire a situației din sector și de accelerare a exporturilor de produse agricole.

La rândul lor, producătorii agricoli au informat ministrul despre problemele existente și au solicitat suport pentru a exporta producția agricolă, pentru a modifica Regulamentul de subvenționare, pentru a susține procesatorii, crescătorii de ovine și caprine.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: