Borcane cu mâncare pentru bebeluși, retrase de pe rafturi. ANSA a depistat nereguli
Full Article 1 minutes read

Borcane cu mâncare pentru bebeluși, retrase de pe rafturi. ANSA a depistat nereguli

Un loc de borcane cu mâncare pentru bebeluși va fi retras de pe rafturi. Anunțul a fost făcut de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor. Într-un comunicat publicat joi, 20 noiembrie, pe site-ul instituției, se arată că analizele de laborator au demonstrat că produsele nu corespund normelor prevăzute de lege. 

Reprezentanții instituției au fost sesizați prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje. Inspectorii ANSA au efectut un control inopinat la un depozit, unde au depistat 480 de borcane cu mâncare de calitate necorespunzătoare.

Este vorba despre un pireu omogenizat din ton cu legume și cartofi, care potrivit ambalajului, ar fi potrivit pentru copiii cu vârsta de la patru luni. Produsele erau importate din Cehia.

„Distribuția stocului a fost stopată. S-a inițiat procedura de retragere din rețeaua de comerț a lotului menționat”, se mai arată în comunicat.

Deși reprezentanții ANSA nu au indicat marca produselor, pe 29 octombrie, autoritățile din Ucraina au anunțat despre faptul că în borcanele cu mâncare al companiei Slovacka Fruta (Cehia) a fost depistat mercur și arsenic.

 

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: