Boris Gâlcă: „Vom procura 31 de mii de teste, suficiente pentru testarea tuturor profesorilor”
Full Article 1 minutes read

Boris Gâlcă: „Vom procura 31 de mii de teste, suficiente pentru testarea tuturor profesorilor”

Primăria municipiului Chișinău va achiziționa teste rapide la preț de 13,17 lei per unitate. Boris Gâlca, șeful interimar al Direcției Generale Asistență Socială și Sănătate (DGASS ) a Primăriei Chișinău a declarat că vor fi achiziționate 31 de mii de teste, pentru a asigura tastarea gratuită a angajaților nevaccinați din sistemul educațional.

„Testele rapide în continuare în farmacii costă de la 200 la 300 de lei. În baza licitației publice pe care noi am făcut-om vom procura aceste teste la 13,16 lei. Vom procura 31 de mii de teste, care vor fi suficiente pentru testarea tuturor profesorilor”, a spus Boris Gâlca.

Șeful DGASS a mai declarat că ar fi oportună o decizie privind revenirea la procesul de studii a elevilor din municipiul Chișinău, întrucât 97 la sută din cadrele didactice care activează în instituțiile de învățământ din teritoriu sunt vaccinate.

Amintim că în baza hotărârii Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică vacanța de toamnă a elevilor a fost prelungită cu o săptămână. Orele vor fi recuperate la finele semestrului I al acestui an.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: