Cadourile pe care le-a primit Maia Sandu din aprilie până în iunie. Cel mai scump – oferit de președintele Germaniei (DOC)
Full Article 2 minutes read

Cadourile pe care le-a primit Maia Sandu din aprilie până în iunie. Cel mai scump – oferit de președintele Germaniei (DOC)

Administrația prezidențială a publicat registrul de evidență a cadourilor primite de președinta țării Maia Sandu pe durata trimestrului II al anului curent. Potrivit documentului, din 9 aprilie până pe 23 iunie, Maia Sandu a primit 8 cadouri.

Cel mai scump dintre cadourile pe care le-a primit șefa statului este un set de DVD-uri, întitulat „25 years of Berliner Philarmoniker Europakonzert 1991-2015”. Valoarea acestuia este estimată la suma de 6200 de lei. Darul i-a fost oferit de către președintele german Frank Walter Steinmeier, în timpul vizitei oficiale pe care a întreprins-o șefa statului, în luna mai, în Germania.

Președintele Germaniei i-a oferit Maiei Sandu și o vază din porțelan, fabricată de „Königliche Porzellan Manufaktur Berlin”, a cărei valoare a fost estimată la 3350 de lei.

Un alt cadou mai scump primit de președinta țării este un recirculator iradiator de aer bactericid și ultraviolet, oferit de directorul general al Uniunii Industrial-Financiare Ruse, Stanislav Pughinskii, în timpul unei întrevederi de lucru din 9 aprilie. Aparatul este estimat la 4470 de lei.

De asemenea, Maia Sandu a primit un album de artă în două volume – „The Radziwills – History and Legacy of the Princes”, în valoare de aproape 3 mii de lei. Lucrarea i-a fost oferită de președintele Republicii Lituania, Gitanas Nausėda, în luna mai.

Pe lângă acestea, președinta Republicii Moldova a mai primit cadou un tablou în ramă de lemn „Jerusalim of Gold” de la ambasadorul Israelului, în valoare de 300 de lei, înregistrările simfoniilor lui P. Ceaikovsky nr. 1-6 cu Orchestra Filarmonicii din Moscova, pe Flash
Drive USB personalizat (600 de lei) de la dirijorul principal al Orchestrei Filarmonice din Barcelona, dirijor laureat al Orchestrei
Filarmonice din Moscova, Iurii Botnari, cartea „Cour Européenne des Droits de l’Homme” (500 de lei) din partea președintelui Curții
Europene pentru Drepturile Omului, Robert Spano și un tablou personalizat (350 de lei) de la paramedicul și artistul grafic Sergiu Țopa.

În primul trimestru al anului, Maia Sandu a primit 20 de cadouri, cel mai scump dintre ele valorând 15 mii de lei.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: