Candidatul socialiștilor la șefia Primăriei Bălți și-a făcut alegerea. Moroșan: „Am votat pentru un viitor bun”
Full Article 2 minutes read

Candidatul socialiștilor la șefia Primăriei Bălți și-a făcut alegerea. Moroșan: „Am votat pentru un viitor bun”

Candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) la funcția de primar al municipiului Bălți, Maxim Moroșan, și-a exercitat dreptul la vot, în cadrul turului doi al alegerilor locale generale. Socialistul a declarat că și-a dat votul pentru un „viitor bun”.

„Am votat pentru unitatea municipiului Bălți, pentru bălțeni, dar și pentru un viitor bun și corect al orașului. Prea multe probleme s-au adunat în ultimii zece ani, de aceea, consider că un audit, o inventariere ar fi binevenite. Este necesar să unim reprezentanții și directorii întreprinderilor municipale ca acestea să lucreze la maxim. Totodată, trebuie să începem să iradiem cumetrismul și corupția”, a declarat Maxim Moroșan.

Menționăm că Republica Moldova desfășoară duminică, 19 noiembrie, turul doi al alegerilor locale generale. Scrutinul are loc în 273 de localități din țară, în care la alegerile din 5 noiembrie niciunul dintre candidați nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi declarat învingător din primul tur. Pentru cele 273 de mandate de primar în turul doi candidează 544 de persoane, 386 dintre candidați sunt bărbați și 158 sunt femei. Din totalul candidaților la funcția de primar, 56 sunt independenți, iar 488 reprezintă o formațiune politică. Detalii – AICI.

La Bălți, pentru fotoliul de primar luptă candidatul Partidului „Nostru”, Alexandr Petkov, care a obținut 22,69% din voturile alegătorilor în primul tur și candidatul PSRM, Maxim Moroșan, care a acumulat 19,73% din sufragii pe 5 noiembrie. Precizăm că Moroșan a acces în cursa electorală după ce candidata independentă, susținută de fugarul Ilan Șor, Arina Corșicova, a fost scoasă din campania electorală pentru încălcările de ordin electoral pe care le-ar fi admis.

Până la această oră, peste 13.700 de oameni au ieșit la vot, la Bălți, ceea ce înseamnă aproape 13,7% din numărul alegătorilor înscriși pe listele electorale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: