Maia Sandu s-a întâlnit cu delegația UE la Comitetul Parlamentar de Asociere Moldova – UE. Ce au discutat
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu s-a întâlnit cu delegația UE la Comitetul Parlamentar de Asociere Moldova – UE. Ce au discutat

Șefa statului Maia Sandu s-a întâlnit astăzi, 2 noiembrie, cu delegația UE la Comitetul Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, condusă de președintele delegației, Siegfried Mureșan. Despre aceasta informează serviciul de presă al Președinției. 

Potrivit sursei citate, Maia Sandu a discutat cu membrii delegației despre agenda europeană a țării, despre acțiunile întreprinse de autorități pentru a îndeplini condițiile formulate de Comisia Europeană și despre necesitatea de a stabili următorii pași.

„Șefa statului a vorbit despre eforturile de reformare a justiției, reușitele și obstacolele în calea acestei reforme. Discuția s-a axat și pe criza energetică și necesitățile imediate ale țării pentru a face față acestei crize, dar și pe planurile pe termen mediu pentru asigurarea securității energetice a țării”, se arată în comunicat.

Președinta le-a mulțumit partenerilor de la Bruxelles pentru suportul acordat țării noastre în obținerea statutului de țară candidată la aderare în Uniunea Europeană și pentru sprijinul financiar din ultimele luni.

Maia Sandu s-a întâlnit cu delegația UE la Comitetul Parlamentar de Asociere Moldova - UE. Ce au discutat Maia Sandu s-a întâlnit cu delegația UE la Comitetul Parlamentar de Asociere Moldova - UE. Ce au discutat

Amintim că pe 23 iunie Republica Moldova a primit statutul de țară candidat pentru aderarea la UE, alături de Ucraina. Aceasta se întâmplă pe 23 iunie, la Bruxelles, după ce a avut loc reuniunea Consiliului European. Șefii de stat şi de guvern din țările UE, 27 la număr, au votat în unanimitate pentru acordarea statutului.

Pe 17 iunie, Comisia Europeană s-a pronunțat în favoarea acordării statutului de candidat la UE atât Ucrainei, cât şi Republicii Moldova. Colegiul Comisiei Europene a adoptat Opiniile pe marginea cererilor Republicii Moldova și Ucrainei de a deveni state membre ale UE. În cazul Georgiei s-a menționat că țara trebuie să îndeplinească anumite condiţii înainte de a i se putea acorda statutul.

Înainte de a-și acorda votul pentru ca Republica Moldova și Ucraina să primească statutul, pe 23 iunie, deputații europeni au votat în plenul Parlamentului European rezoluția prin care au cerut acordarea statutului de stat candidat Ucrainei și Republicii Moldova. Rezoluția a fost susținută cu 529 de voturi.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: