„Ce-i asta, supărare pe găgăuzi?” Dodon, indignat că în componența CSS nu a fost inclusă Irina Vlah (UPDATE)
Full Article 3 minutes read

„Ce-i asta, supărare pe găgăuzi?” Dodon, indignat că în componența CSS nu a fost inclusă Irina Vlah (UPDATE)

Igor Dodon susține că în componența Consiliului Suprem de Securitate (CSS) ar fi trebuit inclus și bașcanul Găgăuziei, iar absența sa este un semn că președinta Maia Sandu divizează oamenii în funcție de opțiunile lor electorale. Și Fadei Nagacevschi s-a arătat indignat că în cadrul organului consultativ lipsește ministrul Justiției și șeful Centrul Național Anticorupție (CNA). 

Într-o postare publicată pe 26 ianuarie pe pagina sa de Telegram, liderul Partidului Socialiștilor (PSRM) a criticat faptul că Irina Vlah nu face parte din Consiliul Suprem de Securitate.

„Încă o observație privind noua componență a Consiliului Suprem de Securitate: pentru prima oară după mulți ani, în componența acestui organ consultativ, de pe lângă președinte, nu s-a găsit loc pentru bașcanul Găgăuziei. Chiar și în timpul renumitelor Alianțe pentru Integrare Europeană, în CSS era inclus bașcanul de atunci Formuzal”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Telegram.

Liderul socialiștilor a amintit de scorul electoral al Maiei Sandu înregistrat în Găgăguzia, în cadrul alegerilor prezidențiale recente.

„Ce-i asta? O atitudine demonstrativă pentru regiune sau supărare pe găgăuzi că au votat-o pe Maia Sandu în proporție mai mică de 5% la scrutinul din noiembrie? Consider greșit și periculos din partea președintelui să divizeze cetățenii Moldovei în „buni” (membri de partid și angajați ai ONG-urilor) și „răi” (cei care gândesc și votează altfel)”, a mai scris Dodon, după ce, în ajun, a criticat faptul că din CSS fac parte membri de partid și angajați ai unor ONG-uri.

„Ce-i asta, supărare pe găgăuzi?” Dodon, indignat că în componența CSS nu a fost inclusă Irina Vlah (UPDATE)

Telegram

Și ministrul în exercițiu al Justiției Fadei Nagacevschi a publicat în dimineața de 26 ianuarie un comentariu cu privire la componența CSS.

„Ieri, din declarațiile deputatul PAS Igor Grosu, făcute la un post de televiziune, am înțeles că MJ nu a fost inclus în CSS din cauza persoanei mele. Din declarațiile deputatului s-a observat supărarea personală. Urmare a acestor declarații, putem să înțelegem că componența CSS-ului a fost stabilită exclusiv bazîndu-se pe atitudini personale. Dacă e așa, atunci e trist… Dacă nu ești cu mine, ești împotriva mea”, a scris Nagacevschi pe pagina sa de Facebook.

Stimați prieteni,

Am observat că Președinția nu a inclus nici MJ nici CNA în componența Consiliului Suprem de…

Publicată de Fadei Nagacevschi pe Luni, 25 ianuarie 2021

Contactată de NM, Sorina Ștefârță, purtătoarea de cuvânt a Președinției, a menționat: „Toate funcțiile publice prevăzute expres de lege ca fiind parte din CSS, implicit deținătorii acestora, sunt prezente în decretul prezidențial”.

***

Reacția vine după ce, pe 25 ianuarie, președinta țării a publicat decretul privind noua componență a CSS. Din aceasta fac parte și unii deputați PAS și ai Platformei DA, dar și activiști din cadrul unor ONG-uri. Prima ședință a CSS va avea loc astăzi, 26 ianuarie, la ora 12.00.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: